В новините
 
13.07.2009 08:19   Новината е видяна 7035 пъти
Отдалечен достъп до кадастъра и вписванията – през 2009 г.

Това е част от одобрената от правителството Програма за дейността по създаването на кадастъра и имотния регистър през 2009 г., разработена в съответствие с чл. 94, ал. 2 от Закона за кадастъра и имотния регистър. През 2009 г. ще продължат дейностите по усъвършенстване на Интегрираната информационна система на кадастъра и имотния регистър относно връзката между АГКК и на АВ. По този начин ще се постигне непрекъснат обмен на актуална информация между базите данни на кадастъра и имотния регистър.

Програмата обхваща нормативната уредба по кадастъра и имотния регистър, както и институционалното изграждане и развитие на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) и на Агенцията по вписванията (АВ). Предвижда се и създаване и поддържане на кадастралната карта и кадастралните регистри и на имотния регистър. Ще има и връзка между кадастъра и имотния регистър. Друга задача е изграждането на интегрирана информационна система на кадастъра и имотния регистър. В нея е включено и разпределението на финансовите средства за създаване на кадастъра и имотния регистър през 2009 г.
В края на януари приключи процесът на внедряване на интегрирана система – модул „Имотен регистър” за всичките 113 служби по вписванията в страната.
Доразработва се и допълнителен подмодул „Регистър „Завещания”, както и услугата „Отдалечен достъп”, чрез която могат да се извършват справки в реално време за извършени вписвания, отбелязвания или заличавания за определено лице или определен недвижим имот от външни потребители.

Още информация на:
http://computerworld.bg/





Ключови думи: кадастър, имотен регистър, регистър, информационна система, вписвания,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |