В новините
 
16.07.2009 16:54   Новината е видяна 5349 пъти
Spirit of Burgas се присъединява в борбата с бедността по света

SPIRIT OF BURGAS се присъединява в кампанията на Европейските институции с лозунг „Музиката против бедността!”, в която младите хора ще бъдат провокирани да се преборят с бедността по света.

Млади музиканти, граждани на Европа, са поканени да споделят своето послание за борба с бедността в музикален контест /конкурс, състезание/, организиран от офиса на Европейската Комисия EuropeAid. Победителят, селектиран чрез он-лайн гласуване, ще получи възможността да представи на сцена своята композиция от конкурса по време на Европейските дни за развитие. Те ще се проведат между 22 и 24 октомври 2009 в Стокхолм, Швеция.

Мобилизирането  на младото поколение и по-специално  европейците около каузата за борба със световната бедност е акт, чрез който Евросъюза иска да даде по-голяма гласност на този проблем в глобален мащаб и с това да очертае едно по-сигурно политическо бъдеще за човечеството.

„Днес младото поколение има шанс чрез музикалния контест да каже на света, че изчезването на бедността не е утопия, а реална цел.“ – са думи на Луис Михел  - Европейски комисар по развитието и човешките права.

„Музиката не познава граници, тя не прави разлика  между богатство и бедност. Тя носи енергия и позитивни усещания. Какъв по-добър начин от този за младите талантливи музиканти в Европа да се активират, за да се присъединят към нашата цел: редуциране на бедността на нашата планета! Аз очаквам множество участници от цяла Европа да се включат в надпреварата, за да бъдат представени в Стокхолм.” -  отбелязва Бенита Фереро-Уалднер – комисар по външните отношения и европейската политика на добросъседство.

Посредством социалните мрежи в интернет и  музикални фестивали като SPIRIT OF BURGAS, млади хора между 15 и 30 години са поканени да се присъединят към музикалния формат за борба с бедността в глобалната мрежа. Гласуването ще се случи он-лайн до 09.09.`09 г. в 09:09 ч. Победителите ще получат професионален запис на песента си и възможност да я изпълнят в Стокхолм по време на Европейските дни за развитие 2009.

Музикалният контест ще бъде отворен в рамките  на кампанията „Аз се боря срещу  бедността”, чието начало бе поставено в края на 2008 г. Чрез он-лайн интерактивни презентации, млади хора се запознават с политиката за развитие, както и с конкретни проекти в сферата на търговията, контрола върху качеството на храните и водата, образованието, инфраструктурата, превенцията от конфликти, здравеопазването, демокрацията и човешките права.

SPIRIT OF BURGAS е сред големите музикални фестивали, провеждани на територията на Стария континент, избран от Европейската комисия като форум, на който младите хора да се запознаят с целите на кампанията и условията за музикалния контест.

Освен в кампанията за борба с бедността  по света Spirit of Burgas се присъединява и към още една социална кауза, в която са се включили и редица популярни български групи и личности. Това е инициативата „И АЗ МОГА” /”I Can Too”/, която е насочена към най-ощетените членове на обществото ни, а именно – децата с увреждания. Тя цели промяна на обществената нагласа към децата с увреждания и техните семейства, а от там и промяна в социалния им статус, запознавайки широката публика с истинските им проблеми и нужди.

Една  от целите на инициативата е откриването на Дневен център за деца с множествени увреждания, отговарящ на европейските стандарти, какъвто в България все още не съществува. 
 
За повече информация за „Музиката срещу бедността”: 
Сайтове на английски:
Контест „Музиката срещу бедността”: http://www.ifightpoverty.eu/index_en.htm
Facebook група „Музиката срещу бедността”: www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=119017694618
Европейски  дни за развитие :http://www.eudevdays.eu/index_en.htm
Сайтове на френски:
http://www.ifightpoverty.eu/index_fr.htm
http://www.eudevdays.eu/index_fr.htm
За повече информация за инициативата „И АЗ МОГА”: 
Сайт на български:
http://icantoo.eu/index.php 
Билетите за фестивала се продават от 18 Май в  мрежата на Евентим
Еднодневен билет  струва 40 лв.
На входа на фестивала дневен билет ще струва 50 лв
Тридневните билети са 100 лв.
На входа на фестивала билетите ще струват – 120 лв. 




Ключови думи: Музика, Spirit of Burgas,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |