В новините
 
19.07.2009 07:18   Новината е видяна 5102 пъти
Медиен фестивал Феникс, по-известен като Златен мамул - отново в Бургас

Въпреки всичко и напук на финансовата криза, станалия традиция медиен фестивал  „Феникс” по известен като „Златен мамул” ще се състои за девети пореден път и тази година на 24 юли-петък.

 Традиционният пищен и протяжен спектакъл този път ще бъде заместен от не толкова помпозна ,кратка ,но пък досатъчно отговорна и повече от официална церемония .Тя ще се състои в арт центъра на бургаската опера.Това лято събитието няма да бъде достъпно за широката публика ,а само за медиите ,техни колеги, приятели,партньори и Вип гости.  Традиционно форумът ще събере на едно място журналисти от регионални и национални медии,представители на местната власт ,кметове на морски общини,културния ,политически ,светски и бизнес елит от Бургас и региона.

Конкурсната част ,или регламентът на наградите, който беше променян  няколко пъти през годините и често водеше до забавни спорове , малки скандали и препирни между организаторите и медиите и този път претърпя изменения. Максимално опростената схема за участие в наградите стана ясна през месец май..  Тогава ,организаторите от „Бургас медиа- груп” номинираха под формата на покани за участие печатни ,електронни и web медии ,които според тях са се представили достойно през годината.Те предоставиха пълна свобода на собствениците им , главните редактори и редакционните екипи на всяка от поканените медии ,съответно по своя преценка да направят вътрешни предложения за награди и да определят самите наградени.

Трите основни категории в които ще бъдат връчени призовете”Феникс” тази година са : електронни , печатни и уеб медии.

В своеобразния конкурс награден плакет ще получат авторски , информационни, аналитични и публицистични материали :репортажи,интервюта, разследване,  , анализи, коментари, ,радиопублицистични , печатни и интернет публикации , и др.

Организаторите  запазиха единственно правото си по своя преценка  да не номинират и да не канят на церемонията журналисти или медии , които откровенно не спазваха моралните и етични норми на толерантност, търпимост и право на ответна позиция през годината , публикували материали съдържащи   целенасочена пропаганда и дискриминация на всякаква основа.

Редакциите на медии, поканени да участват в конкурсната част на тазгодишните медийни награди вече определиха своите фаворити.Ще научим кои са те- на 24 юли.

Не по –маловажно от официалната церемония събитие ,чакано с голямо нетърпение от журналистите е и техния бал или купона след официалната част.За него се носят легенди ,разказващи за обилно количество изпит алкохол ,луди танци и горещи страсти до зори .

. След като обиколи всички по –елитарни ресторанти ,барове ,дискотеки , зали и хотели в Бургас ,това лято медийното парти ще се приземи буквално  на брега на морето. Негов домакин ще бъде шикозния коктейл бар”Fame Beach” кацнал на -крайбрежна алея на северения плаж.Именно там се очертава „тежката вечер”.
 




Ключови думи: Златен мамул, медиен фестивал, награди, журналистически награди,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |