В новините
 
20.07.2009 06:37   Новината е видяна 4202 пъти
Общината и граждански структури обсъждат прозрачността на управление в Бургас

Кръгла маса „За проблемите на ефективното и прозрачно управление по Южното Черноморие” ще се проведе от понеделник в рамките на два дни в Бургас. Това съобщи Соня Енилова, ръководител на проекта.

През първия ден ще бъде представен моделът на работа на Община Бургас със структурите на гражданското общество (СГО) и ще бъде проведено обучение по превенция на корупцията.

Във вторник предстои да бъде представена създадената система за обмен на информация, събиране и препращане на сигнали и интернет форум, а също и да бъде направен Анализ на работата на администрацията в района на Южното Черноморие и стратегия за участие на СГО.

През изминалата седмица подобни кръгли маси бяха проведени в Несебър и Поморие. Общинските и гражданските структури дадоха висока оценка на онлайн системата за поставяне на проблеми, събиране и препращане на сигнали.

Предстои своите модели за работа да представят и общините Созопол (22-23 юли), Приморско (24-25 юли), Царево (27-28 юли) и Малко Търново (29-30 юли).
Седемте общини, където са правени изследвания за прозрачността на управление, ще дадат обща пресконференция през август за обобщаване на добрите практики и финализиране на стратегията за участие на гражданското общество във вземането на решения и в управлението на общините.

„Поставените на кръглите маси проблеми ще бъдат обобщени, за да се търсят общи решения – активността на администрацията и гражданските структури трябва да се насърчава”, каза още Енилова.

Кръглите маси се провеждат в рамките на проект “Гражданското общество за прозрачност на държавната и общинска политика по Южното Черноморие”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна Програма Административен капацитет, съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейския Социален Фонд, договор 08-12-64-С/27.08.2009 г.

вестник Фактор





Ключови думи: гражданско общество, администрация, участие, граждански структури,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |