В новините
 
21.07.2009 15:25   Новината е видяна 9678 пъти
“Сан Сити” и “БМ” уредиха военните с имоти
Министерството на отбраната вече подписа договори с две местни строителни фирми “Сан Сити” и “БМ” за покупка на жилища за своите служители. 94 апартамента в “Зорница” и “Меден рудник” ще бъдат на разположение на военните.  За имотите на “Сан Сити” в зона Б на Меден рудник държавното ведомство ще брои по 500 евро без ДДС на квадратен метър. Компанията продаде 39 апартамента в голяма кооперация, които са до ключ, с кухненско обзавеждане, прилични ламинирани повърхности и теракота. Самата сграда разполага с над 100 апартамента, както и над 20 лекарски кабинети на партера.
С поръчка за 55 жилища е зарадвало Министерството на отбраната фирмата на Здравко Станчев “БМ”. Цената, която ще плати ведомството, е по 650 евро на квадратен метър.
Само преди месец “Черноморски фар” писа за надпреварата на 4 силни бургаски строителни компании, които подадоха документи за търга на Министерството на отбраната. Това бяха “Сан Сити”, “Екотермалстрой”, “Доломит” и “БМ” на Здравко Станчев. “Екотермалстрой” предложи готови имоти също в комплекс “Меден рудник”. Компания “Доломит”, която пое изпълнението на американската база “Ново село”, пък кандидатства със 17 апартамента до бензиностанция “Шел” в нова кооперация.
Едно от изискванията на МО беше сградите да имат Акт 16 и именно заради това много от водещите местни  фирми нямаха възможност да се състезават за обществената поръчка. Голяма част от жилищния фонд на града беше разпродадена в годините на бума още на строеж.
Друг водещ критерий при търга беше  жилищата да са ситуирани по възможност в един и същ жилищен комплекс, блок или вход с цел улесняване работата по бъдещата им поддръжка , а това изискване също елиминира много потенциални продавачи. За избора за закупуване на определен обект служителите на военното министерство взеха предвид цената, качеството на изпълнение, инфраструктурата и удобната транспортна връзка.
Въпреки това цените на масовите имоти в “Меден рудник” се сринаха от началото на годината. В момента там могат да се намерят готови единични апартаменти и за 400 евро на квадрат.

вестник ФАКТОР





Ключови думи: Министерство на отбраната, строителни фирми, жилища, Меден рудник, Здравко Станчев, имоти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |