В новините
 
22.07.2009 06:36   Новината е видяна 4951 пъти
Напълно обновен е базарът пред Трета поликлиника

В 9 нови павилиона вместо в предишните 14 стари и амортизирани посрещат клиенти търговците от базара пред Трета поликлиника. Районът дълги години представляваше една от инфраструктурните язви на гр. Бургас. Базарът беше обновен чрез публично-частно партньорство между Община Бургас и собствениците на търговските обекти.

Цялата инфраструктура около него е реконструирана, като 75 % от разходите пое Общината. Частната инвестиция на търговците представлява средствата, вложени в закупуването на нови павилиони с еднаква визия, одобрена от главния архитект на общината.

Ремонтиран и скосен за осигуряване на лесен достъп на хора с увреждания е тротоарът пред павилионите, съобщи директорът на ТД "Приморие" Стефан Дубаров. Обособени са пространства за зелени петна, в които през септември /след летните жеги/ ще бъде засаден жив плет. Изградена е и поливна система за капково напояване.

От тротоара е премахнат павилионът на ъгъла между Трета поликлиника и тубдиспансера, който затруднавяше преминаването на пешеходците.

Ползите от това публично-частно партньорство се изразяват в запазване на работните места за търговците от базара, видимо подобряване на вида на павилионите и целия район, което пък ще се превърне в предпоставка за увеличаване на клиентите и оборота на търговските обекти.

 





Ключови думи: търговци, пазар, Трета поликлиника, публично-частно партньорство,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |