В новините
 
30.07.2009 14:41   Новината е видяна 17420 пъти
В Бургас изграждат нов плувен комплекс до Флората

В Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс в Морската градина. Плувният басейн ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина жабясал басейн. От няколко десетилетия мястото е запустяло, несависимо от това, че се намира в най-шумната част от Морската градина и се използваше като резервоар за поливане на парковата растителност и тоалетна за съседните заведения.  
„Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна – един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заявил ентусиазирано кметът на община Бургас. Той инспектирал започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си, с когото в последно време движат заедно.

В рамките на комплекса ще има обслужваща сграда, включваща санитарни възли, съблекални за мъже и жени, помещения за треньори и кафене.
Конкурсът за изпълнение на проекта бе спечелен от бургаската фирма „Спа дизайн”. 1 300 000 лв. е сумата, която ще се изразходи за строителството на новия плувен комплекс.
В Бургас има 5 спортни клуба по плуване и 2 по водна топка. Досега те използваха през зимата закрития басейн в Младежкия културен център, а през лятото открития в к-с „Славейков”. Новият плувен комплекс в Морската градина ще им даде възможност да работят нормално и да обхванат в школите си повече деца. Общинска администрация се надява плувните спортове в града да се развият с бързи темпове и състезателите от местните клубове да представят Бургас още по-успешно в национални и международни състезания.
Община Бургас продължава да търси подходящи терени и възможности за изграждане на нова спортна инфраструктура в града.





Ключови думи: Бургас, строителство, плувен комплекс, Морската градина, басейн, проект, ФЛОРА,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |