В новините
 
30.07.2009 15:23   Новината е видяна 3540 пъти
БСК е силно разтревожена от поредната офанзива срещу бизнеса в страната, опитващ се да отстоява българския опит в хранително-преработвателния бранш.
Констатацията, че българските фирми са допуснали неправомерни практики в усвояването на средства по САПАРД, е тревожна. Но още по-тревожно е , че тази дефиниция се поставя и тиражира без необходимото за случая осъдително решение. Желанието на някои институции да се налагат финансови изисквания към фирми без санкция на съда и доказано от него престъпление буди у нас сериозно недоумение. Във време на кризисни явления, родени извън България, да се стоварва последващ икономически натиск върху български фирми означава не съдействие за излизане от кризата, а целенасочено потапяне в нея. Буди тревога многократно повтарящият се факт, че експерти, извършващи мониторинг по проекти по време на усвояването им не констатират сериозни пропуски, а месеци след тяхното приключване посочват такива. Очевидно е, че ако висшата административна власт в страната не заеме твърда позиция по отношение на невинните, ще се формира възможност за безспорни верижни отрицателни последствия за българските производители от месо- и млекопреработвателния бранш. Сериозни са въпросите, които поставят ръководителите на едни от най-големите фирми в България от бранша като: „Мес-ко”- Петрич, „Меком” – Силистра, „Тандем - В”, „Жоси” и други. Те изискват еднозначен отговор, а не очаквания за възможни негативни резултати.
БСК винаги е работила за прозрачен бизнес, дори понякога да не е разбирана от отделни свои членове. Но Камарата твърдо ще стои зад всички свои членове и българските бизнесмени, когато те недоказано са унижавани. Сега бизнесът има огромна нужда от подкрепа и защита, за да произвежда и се конкурира на пазарите.
Настояваме за обективност в оценките и активна подкрепа за коректните. В тази насока БСК ще работи безусловно.






Ключови думи: български фирми, месопреработватели, хранително-преработвателен бранш,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |