В новините
 
04.08.2009 19:24   Новината е видяна 4887 пъти
Задържани са членовете на престъпна група, контролирала наркоразпространението в Бургаска област

Непосредствено  след неутрализирането на организираната престъпна група на Димитър Желязков “Очите”, на територията, обслужвана от ОД на МВР  - Бургас е сформирана нова престъпна структура, на база част от бившата “Несебърско Поморийска” група, която поема контрола на нелегалното разпространение на наркотични вещества в Бургаска област.  Паралелно с контрола върху наркоразпространението, членовете й извършват и други престъпления  - предимно наказателни акции за поддържане на монопола върху нелегалния наркопазар.

В продължение на 11 месеца антимафиоти и разследващи полицаи от ОД МВР – Бургас, под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура осъществяват наблюдение на членовете на групата и документират престъпната им дейност. Срещу тях са събрани данни и доказателства за организиране, ръководство и участие в престъпната група за разпространение на наркотици; документирани са механизма на престъпната дейност, както отделни престъпни деяния свързани с наказателни акции по поддържане на монопола върху наркопазара.

Установено  е, че престъпната група е организирана и пряко ръководена от 25-годишния  Н.А. от Бургас - дългогодишен личен бодигард и шофьор на Димитър Желязков “Очите” и негова близка връзка. Установени са и шестима от участниците в групата: И.П. (25) от Бургас - оперативен ръководител на групата, осигуряващ зареждането с хероин; И.К. (37) от Бургас - ръководил група за разпространение на наркотици до началото на 2009 г.;  Г.Я. (35) – зареждащ наркодилърите, вече осъждан по делото срещу групата на Димитър Желязков и изтърпял наложеното му наказание; Х.Б. (21) – също осъждан за деяние по чл.354а от НК; В.М. (25) от Бургас, осъждан за престъпление от общ характер, отговарял за разпределяне дрогата на дози; Д.Х. (26) от Бургас – заедно с Г.Я. и Х.Б. осъществявал зареждането на крайните дилъри. 

След преценка на събрания доказателствен материал, на 03.08.2009 г. под надзора на наблюдаващия прокурор, бургаските антимафиоти съвместно със служители от други структури звена в ОДМВР задържат организатора и участниците в престъпната група. От жилищата им и в ползваните от тях автомобили са открити и иззети допълнителни доказателства за престъпната им дейност. Ръководителят и участниците в групата са задържани за срок от 24 ч. На лицата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321 във връзка с чл. 354а от НК и предстои внасяне на искане за взимане на мерки за неотклонение “Задържане под стража”.

Работата  по документиране на цялостната престъпна  дейност на групата  продължава.  





Ключови думи: престъпна група, Димитър Желязков, Бургас, разпространение, наказателни акции, антимафиоти, Бургас, наркотици,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |