В новините
 
06.08.2009 21:38   Новината е видяна 5366 пъти
Силното оперно лято в Бургас продължава

Отпадна дългоочакваната изява на световноизвестния български бас Никола Гюзелев на бургаска сцена. Концертът от афиша на „Летни музикални празници 2009”, който бе насрочен за този петък /7 август/ от 19.00 часа в Бургаската опера, няма да се състои поради здравословни проблеми на оперния ас. Организаторите се извиняват на всички бургазлии и гости на града, които с нетърпение очакваха появата му и пожелават скорошно оздравяване на гласовития оперен певец. 
Програмата  на Летните музикални празници продължава на 8 август /събота/ от 19.00 часа в залата на Операта с класическата постановка „Копелия” по музика на Лео Делиб. Хореографията и режисурата е на проф. Хикмет Мехмедов, а участие в нея ще вземат балета на ОФД – Бургас, възпитаници от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” и танцьорите от формация „Black Style”. 

Тазгодишното  издание на фестивала, организиран от Община Бургас и Оперно-филхармонично дружество – Бургас, бележи силен интерес и предизвика заслуженото внимание на почитателите и ценителите на голямото оперно изкуство. 

Само  преди дни бургаската публика аплодира възторжено премиерата на „Кармина Бурана”, както и солиста на Виенската опера Камен Чанев, който излезе на сцената на Летния театър в ролята на Калаф от операта на Пучини „Турандот”. 

Предстоящите опери „Набуко” от Верди /12 август/ и „Мадам Бътерфлай”, с режисьор Александър Текелиев /21 август/ са едни от основните акценти в програмата на фестивала. 

Тържественото закриване на „Летни музикални празници Бургас 2009” ще бъде на 28 август с концерт на Орлин Горанов, Добрина Икономова, Екатерина Тупарова, Пеньо Пирозов и Олга Динова в „Перлите на оперетата и мюзикъла”. 

 





Ключови думи: Летни музикални празници, Бургас, Никола Гюзелев, бургаска сцена, Орлин Горанов, Добрина Икономова, Екатерина Тупарова, Пеньо Пирозов, Олга Динова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |