В новините
 
07.08.2009 08:03   Новината е видяна 4612 пъти
Избират инфарктно изпълнител за магистрала Тракия
До броени месеци да бъде избрана фирма изпълнител за магистрала “Тракия”, а до две години и половина отсечката Стара Загора – Карнобат на аутобана да бъде факт. Това обещаха бургаските избраници в парламента от партия ГЕРБ вчера на бизнесзакуска, организирана от “Дарс Ауто”. Подобни срещи станаха обичайни, но за първи път се отзоваха трима народни представители. Това са Димитър Бойчев, Иван Вълков и Иван Алексиев. Освен тях в дискусията участваха общинският съветник Антоанета Събкова и  журналисти.
Местните депутати се ангажираха пред бургазлии да съдействат за бързото провеждане на задължителните процедури по строителството на магистралата, които всъщност отнемат най-много време. През последните 5 години две правителства не се разбраха как точно да  изградят аутобана – на концесия, с европари или от държавния бюджет. За да се предвижи по-бързо процедурата, на всички служители на НАПИ, ангажирани с проблема, са били спрени отпуските.
В най-бърз срок бургаските избраници обещаха да бъде стартирано строителството на детелината по пътя за Средец, където всеки ден в капан на задръстванията са стотици автомобили.
През есента ще продължи изграждането на мантинелата по пътя убиец Бургас- Созопол. Новото правителство ще започне и процедурата за обхода на Ахелой.
Иван Вълков, който е председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента, коментира, че предстоят основни промени и в Закона за движение по пътищата, както и в този за морските пространства.
“Със сигурност ще бъде променен Законът за движение по пътищата и ще бъде обърнато специално внимание на провеждането на шофьорските курсове”, заяви той.
Според бизнеса проблеми създава Законът за издаване на честоти и мощности на радиостанции в България. Законодателството разрешава изключително ниски мощности и чуждите радиа заглушават българските. Така например по Южното Черноморие радиостанциите улавят само турски честоти, а по Северното само румънски. Депутатите от Бургас обещаха да предложат промени в закона.
Новите народни представители разказаха по нещо от “кухнята” на Народното събрание. Споделиха, че на колегите им от ДПС и Коалиция за България е много трудно да свикнат с новото темпо на работа. Новият правилник например е приет само за две заседания с много повече промени от миналия, който е приеман цели три месеца.

Вестник фактор





Ключови думи: аутобана, бургаски, народни, строителство, път, движение, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Иван Алексиев, Дарс Ауто,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |