В новините
 
18.08.2009 22:02   Новината е видяна 4764 пъти
Културната програма на Бургас като антикризисна мярка

За времето от 11 до 17 август хотелите в Бургас бяха заети на 100 %. От общинския отдел „Туризъм” прогнозират за този период да бъдат отчетени над 25 000 нощувки.
Още от 11 август в Туристическия информационен център на града започнаха да прииждат туристи, желаещи да нощуват тук и да посетят музикалния фестивал „Духът на Бургас”/SPIRIT of Burgas/, който се проведе на 14, 15 и 16 август. При опитите да съдействат за настаняването на меломаните служителите от общинския отдел „Туризъм” получаваха от администраторите на хотелите единствено отговора „Няма свободни места”. През същия период бяха ангажирани също квартирите, общежитията и туристическите спални из целия град, включително и в крайните му квартали.
В дните на фестивала хранителните, питейните заведения и таксиметровите превозвачи денонощно обслужваха гостите на града.
Богатата лятна културна програма на Бургас не приключва със SPIRIT of Burgas. Посетеният от вече над 20 000 души Фестивал на пясъчните скулптури ще посреща своята публика до средата на септември.
На 24 август предстои откриване на поредното издание на Международния фолклорен фестивал, който отново ще запълни освободените хотелски стаи. Почитателите на Мелпомена пък няма да пропуснат 11-я Театрален фестивал „На брега”.
До 28 август продължават и Летните музикални празници, като на 21 август любителите на оперното изкуства ще се насладят на премиерата на „Мадам Бътерфлай” от Джакомо Пучини в Летния театър.
Пъстрата палитра от културни събития – традиционни и нови, стана причина през последните две години интересът на туроператорите /респективно и туристите/ към Бургас да се повиши значително.
Те вече знаят, че през лятото, но не само, човек има с какво да запълни по приятен начин времето си тук и да се зареди с положителни емоции. В Бургас можеш да видиш приказен град от пясък, можеш да гледаш безплатно кино на открита сцена „Охлюва”, в Летния театър можеш да чуеш най-доброто от българската и световна музика – от „Кармина Бурана” до „Хиподил” ...
В Бургас културните туристи имат богат избор – затова вярваме, че ще се завръщат отново и отново!






Ключови думи: хотели, Бургас, Туризъм, фестивал,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |