В новините
 
22.08.2009 21:02   Новината е видяна 4829 пъти
АХТОПОЛ – ПЪРВА СТЪПКА НА ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ
Първият микс концерт  от Международният младежки фестивал „Жреци на музите”, се състоя в Ахтопол. Начало на фестивалната програма беше кръшното шопско хоро, изпълнено  от фолклорния ансамбъл „Ромбана” от Ямбол. Този много български старт  на концерта бе продължен от великолепните изпълнения на танцьорите от модерен балет „Етна” – Горна Оряховица.

 Истински фурор  предизвика бийт-бокс партията на Самуил от Стара Загора, а хип-хоп вълната беше продължена от формация „Ню войс” – Враца, които взривиха многобройната публика  със своите авторски  ритмични изпълнения  и кавъри на нашумели хитове.

Арт студио „Камбана”  от София импровизира игри с публиката, а театралните скечове на студио „Чарли” от Пловдив предизвикаха искрено възхищение.

Истинско фолклорно  шоу беше акцентът на този първи  концерт – в кръшните хора, заедно с професионалните танцьори, се включи и публиката, а гъдуларите от Враца припомниха магията на народното творчество. Концертът продължи с прекрасните изпълнения на младите таланти от вокално студио „Палас” от Варна, които изпълниха известни чужди и български хитове.

Тържествената церемония  по откриването на Международния  младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите”  ще бъде на 22 август, на централния площад  на Царево. Специални изненади  за откриването, са огнено шоу и фойерверки,  богата концертна програма и много емоции - част от лятната фиеста, наречена „Жреци на музите”. Фестивалът тепърва ще „завладява” и другите кътчета на Южното Черноморие – Царево, Синеморец, Китен, Варвара, Лозенец, Приморско.




Ключови думи: концерт, младежки фестивал, Жреци на музите, програма, български, изпълнения, студио, публика, Ахтопол,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |