В новините
 
28.08.2009 15:26   Новината е видяна 5508 пъти
ПРЕДСТАВЯНЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА КОМИСИЯ ПО КОРПОРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ НА 3 СЕПТЕМВРИ

Глобалната финансова и икономическа криза изведе на преден план повече от всякога нуждата от подобряване на корпоративното управление и риск мениджмънта. С цел да подпомогне въвеждането на добри практики в областта на корпоративното управление в България, Работната група по корпоративно управление, която разработи Националния кодекс по корпоративно управление през октомври 2007 г., учредява постоянно действащ орган, който ще наблюдава и насърчава добрите практики в областта в корпоративното управление в България – Национална комисия по корпоративно управление. Комисията ще е постоянно действащ независим орган, създаден под патронажа на Българската Фондова Борса и Комисията за финансов надзор.


Целите  на комисията са да:

развива и разпространява добри практики;
следи за прилагането на Българския Национален Кодекс по Корпоративно Управление;
предлага препоръки за подобряване на правната и регулаторна рамка в областта на корпоративното управление в България.
 

Румен Радев, заместник-председател на Асоциацията  на индустриалния капитал в България и член на управителния съвет на EuropeanIssuers беше избран за първи председател на Българската Национална комисия по корпоративно управление. Комисията включва представители от Българска фондова борса, Комисията за финансов надзор, Център за икономическо развитие, Асоциация на индустриалния капитал в България, Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите в България, Българска Асоциация по връзки с инвеститорите, Асоциация на инвеститорите и академичната общност включваща проф. Бистра Боева. Видни представители на частния сектор, с доказана репутация и експертиза в областта на корпоративното управление „корпоративни шампиони” като Маню Моравенов, изпълнителен директор, Fair Play Properties и Стефан Петранов, изпълнителен директор, Златен лев също ще участват в Комисията. Допълнителни членове се очаква да бъдат поканени да присъединят скоро. 
 


Дата: Представянето на Българската Национална комисия по корпоративно управление ще се състой на 3 септември 2009 г. (четвъртък) от 10 до 13 часа. 


Място: Радисън Блу Гранд хотел София, зала Александър. (площад Народно събрание, 4)


Говорители: В представянето ще участват г-н Флориан Фихтел, постоянен представител на Световната банка в България, г-жа Нели Кордовска, Главен директор, Управление “Банков надзор”, Българска Народна Банка, г-жа Бистра Илкова, изпълнителен директор на Българска фондова борса, г-жа Ралица Агайн, заместник-председател, Комисия за финансов надзор, проф. Бистра Боева, Университет за национално и световно стопанство, член на Групата съветници към Глобалния форум за корпоративно управление и на Европейския форум за корпоративно управление, г-н Филип Армстронг – Директор, Глобален форум за корпоративно управление, г-н Кристиан Щренгер – Директор, ДВС Инвестмънтс, Член на Комисията по корпоративно управление в Германия и заместник-председател на Групата съветници към Глобалния форум за корпоративно управление, както и г-н Румен Радев, председател на Комисията по корпоративно управление.






Ключови думи: корпоративното управление, добри практики, България, Национална комисия, Българска фондова борса,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |