В новините
 
28.08.2009 15:44   Новината е видяна 4823 пъти
Хроника н аразкритите престъпления

На 27.08.т.г. служители от Районно управление на МВР - Приморско са провели специализирана полицейска операция за продажба на стоки, носещи търговски марки без съгласието на притежателя им. От два търговски обекта, намиращи се в Приморско са иззети общо 1 300 артикула, носещи марките «Адидас», «Найк», «Пума», «Дизел» и др. По случаите са образувани досъдебни производства.

      За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 24 годишната Е.Ц. от Поморие - 1.95 промила, 33 годишния М.Ф. от Айтос - 1.41 промила и 38 год. .Т. от Поморие - 1.33 промила.

      На 26.08.т.г. служители от Първо Районно управление на МВР - Бургас са установили извършителя на кражбата на златен синджир, тежащ около 12 грама, на стойност 330 лева, собственост на 44 годишен мъж от Бургас - това е : криминално проявения М.А., 37 годишен от кв. «Победа», Бургас. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.

      На 26.08.т.г. служители от Първо Районно управление на МВР - Бургас са установили извършителя на кражбата на портмоне, съдържащо лични документи и сумата от 19 лева, собственост на 71 годишен бургазлия - това е : 46 годишния М.А. от Бургас. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на лицето продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.

      На 27.08.т.г. около 01.10 ч. в Приморския парк служители при Зонално жандармерийско управление - Бургас задържат непосредствено след извършена кражба криминално проявения Д.Г., 41 годишен от Ямбол / без постоянен адрес/. Д.Г. е извършил кражба на 12 бутилки вино и 5 бутилки бира от хладилна витрина на ресторант «Черният принц». Д.Г. е задържан със заповед за срок до 24 часа, а отнетите вещи са иззети. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление на МВР - Бургас.

      На 27.08.т.г. служители от Пето Районно управление на МВР - Бургас са установили извършителя на две кражби на мобилни телефони - това е : 18 годишния Е.Г. от Бургас. Установено е, че Е.Г. е извършил следните кражби :

      - на 12.08.т.г. от спасителен пост на плажната ивица в кв. «Сарафово» е извършил кражба на мобилен телефон

      - на 19.08.т.г. от спортно игрище в к/с «Изгрев» е извършил кражба на мобилен телефон

      Е.Г. е задържан за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната дейност на лицето продължава.

      На 27.08.т.г. служители от Районно управление на МВР - Средец са открили в частен двор на къща в града, собственост на 26 годишния В.С. две храстовидни растения, с височина съответно 1,65 м. и 1,45 м., със силно развита листна маса, реагирали при извършения полеви тест на канабис. Работата по случая продължава.

      На 27.08.т.г. около 22.00 ч. при извършване на полицейска проверка в Ахтопол на л.а. «Опел», със софийска регистрация, управляван от 29 год. З.З. от Ахтопол, е открито бяло прахообразно вещество, реагирало при направения полеви тест на амфетамин / общото количество на намереното наркотично вещество е около 10 грама/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Царево.

      На 27.08.т.г. около 21.15 ч. при обход на района в борова гора в местността «Свети Илия» между Свети влас и в.с. «Елените», полицейски служители на Районно управление на МВР - Несебър са спрели за проверка две лица със съмнително поведение, носещи общо 14 пластмасови туби от по 10 литра. Установено е, че това са 35 годишните Г.Г. и Ж.Г., и двамата от Несебър. В близост до мъжете е открита брезентова ръкавица, съдържаща зелени листа, наподобяващи канабис. При оглед на района, където е извършена проверката на мъжете, в боровата гора са открити засадени шест растения с височина 120 см., наподобяващи канабис. Растенията са взети за анализ, а мъжете са задържани в Районно управление на МВР - Несебър за срок до 24 часа.

      На 26.08.т.г. около 16.00 ч. в Пето Районно управление на МВР -  Бургас е получено съобщение за нанесени щети по частна къща, намираща се на ул. «Лазурна» в кв. «Сарафово», собственост на 63 годишен мъж. Установено е, че са счупени стъклата на четири стъклопакета на къщата. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Пето Районно управление на МВР -  Бургас е констатирано, че извършител на деянието е криминално проявения М.С., 73 годишен от кв. «Сарафово». По случая е образувано досъдебно производство.

      На 19.08.т.г. от паркиран в местността «Иракли» л.а. «Нисан Х-Трайъл», със софийска регистрация, е извършена кражба на чантичка с документи и сумата от 1 000 лв., собственост на 45 годишен мъж от София - на 26.08.т.г. в резултат на оперативно-издирвателните мероприятия, предприети от служители на Полицейски участък - Обзор са установени и задържани извършителите на кражбата - това са : 17 год. Н.А. и криминално проявения Д.В., 33 годишен, и двамата от Поморие. Установено е, че Н.А. и Д.В. са извършили кражба и на два сака с дрехи, козметика и електроника, съхранявани в купето на л.а. «Крайслер Круизър», със софийска регистрация, паркиран отново в местността «Иракли». Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

      На 26.08.т.г. служители от Първо Районно управление на МВР -  Бургас са установили извършителя на кражбата на сумата от 80 лева и лични документи от таксиметров автомобил, паркиран в кв. «Победа» - това е : криминално проявения С.А., 35 годишен от същия квартал. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР -  Бургас.

      На 26.08.т.г. служители от Първо Районно управление на МВР -  Бургас са установили извършителя на кражбата на сумата от 2 800 лв. от л.а. «Форд», с бургаска регистрация, паркиран на бул. «Стефан Стамболов» - това е : непълнолетно момиче от Бургас. Откраднатата парична сума е намерена и върната на собственика. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР -  Бургас.

      На 21.08.т.г. във Второ Районно управление на МВР -  Бургас е образувано досъдебно производство за това, че на 20/21.08.т.г., чрез изкривяване на предната дясна врата и огъване рамката на стъклото е проникнато в купето на л.а. «Пежо 306», с хасковска регистрация, паркиран в близост до бл. 54 в к-с «Братя Миладинови», като е отнет СД плеър на обща стойност 200 лв. От проведените оперативно-издирвателните мероприятия от служители на Второ Районно управление на МВР -  Бургас съвместно със служители на сектор БНТЛ при ОД МВР Бургас са установени и задържани извършителите на деянието : това са : криминално проявения Ц.Я., 22 годишен от с. Атия, общ. Созопол и Н.Н., 21 годишен от с. Черноморец. Отнетата вещ е намерена и предадена на собственика. Установено е, че двамата младежи са извършители на пет идентични кражби на територията на Бургас - част от вещите - предмет на престъпленията са намерени и иззети. Работата по документиране престъпната дейност на лицата продължава.

 





Ключови думи: служители, Районно управление, Приморско, Поморие, Бургас, кражба, криминално проявен, иззети, престъпната дейност, извършена кражба, кражби, канабис, Несебър, задържани, досъдебно, оперативно-издирвателните, извършители,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |