В новините
 
03.09.2009 09:42   Новината е видяна 5017 пъти
Интерактивен пътеводител ще помага на туристите в Бургас

Модерен интерактивен пътеводител ще помага на туристите посещаващи Бургас. Инициативата е на отдел „Туризъм” в Община Бургас и е първа по рода си у нас. Иновативната идея е разработена със съдействието на Регионалния Бургаски музей и Колежа по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”.

     Интерактивният  илюстрован пътеводител е поместен на сайта на Туристическия информационен център – http://www.tic.burgas.bg/, където само с едно кликване на мишката всеки бъдещ гост на морския град може да се запознае с най-интересните туристически обекти и забележителности на Бургас. Всеки исторически, природен и архитектурен паметник е придружен от снимка и любопитна информация.

     Пътеводителят се състои от 5 атрактивни туристически маршрута, представляващи разходка из разнообразното културно – историческо наследство на региона. Те обхващат посещение на всички църкви и храмове, музеи, художествени галерии, паметници на културата, университети и обществени институции в града.

     Не  са забравени и най-малките летовници – за детските групи има специално разработен маршрут, който включва гостуване на Етнографския музей с изработване на сувенири от глина и посещение на Фестивала на пясъчните скулптури.

     Пътеводителят в сайта има българска и  английска версия, а в края на октомври ще бъде преведен още на руски и немски език. Съдържанието му ще бъде периодично обогатявано с информация. Следващите туристически обекти, които предстоят да бъдат включени в него са Защитена местност „Пода” и Природен парк „Странджа”.

     Освен виртуална версия, пътеводителят  ще бъде разпространяван и във  формата на туристическа карта на Летище – Бургас и в Туристическия  информационен център.

     Създаването на иновативния пътеводител ще позволи  на туристите не само да се запознаят с културно-историческото богатство на Бургас и региона, но и с популяризирането му като атрактивна туристическа дестинация.

 





Ключови думи: пътеводител, туристи, Бургас, музей, туристическa информация,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |