В новините
 
03.09.2009 11:10   Новината е видяна 4880 пъти
ОТКРИТАТА БАЗА ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ОТКРАДНАТИ АВТОМОБИЛИ В ОБЗОР

На 02.09.т.г. служители от Районно управление на МВР - Несебър по сигнал са осъществили специализирана полицейска операция, при която в курортен комплекс «Сънрайз» в Обзор са открили лек автомобил «Фолксваген голф 4», с монтирани регистрационни табели на друго моторно превозно средство, собственост на 23 годишния К.К. от Провадия / същият е задържан с полицейска заповед за срок от едно денонощие, поради това че е преотстъпил регистрационните табели на личния си автомобил «Фолксваген голф» за монтиране на противозаконно отнет автомобил «Фолксваген»/. Констатирано е, че намерения «Фолксвагенът» е откраднат от Обзор, като е собственост на македонски туристи. От извършени допълнителни процесуално-следствени действия е установено, че в подземния гараж на курортен комплекс «Сънрайз» се намират два луксозни автомобила - «БМВ Х6», с поставени немски регистрационни табели и «БМВ 5» - кабриолет, с белгийска регистрация. След извършен оглед и претърсване на района на комплекса в сервизно помещение в близост до гаража, са открити множество инструменти и автомобилни гуми с джанти, седалки от автомобили, регистрационни табели с италианска и българска регистрации. В съседно помещение са открити срязани части от рами на автомобили и други детайли, които сочат за вероятно извършвана престъпна дейност по подмяна на идентификационните номера на противозаконно отнети автомобили. Във връзка с проведената специализирана полицейска операция със съдействието на Областна дирекция на МВР Варна е задържан един от собствениците на комплекс «Сънрайз» - З.М., 44 годишен, който е докарал автомобилите. Към момента се извършват процесуално-следствени действия с цел доказване съпричастността на лицето към противозаконното отнемане и укриване на автомобилите. По предварителни данни стойността на намерените в курортен комплекс «Сънрайз» в Обзор луксозни автомобили е около 300 000 лв.

      През летния сезон от курортен комплекс Слънчев бряг са извършени кражби на луксозни автомобили от марките «БМВ» и «Ауди», произведени след 2007 година, собственост предимно на чужди граждани. Предполага се, че кражбите се извършват с цел легализиране на откраднати автомобили, чрез използване на катастрофирали возила, от които се вземат идентификационните им номера и се поставят на откраднатите коли / т.е. регистрационните номера и номерата на рамата на катастрофирал автомобил се поставят на идентичен модел, марка и цвят / т.нар. «кола близнак»/ открадната кола. По този начин откраднатата кола се легализира. Друг начин за реализация на откраднатите автомобили е като се продават за части на съществуващите в страната автоморги. Трети вариант за реализиране на противозаконно отнети автомобили е изнасянето им извън страната/. 






Ключови думи: полицейска, курортен комплекс, Сънрайз, Обзор, автомобил, Фолксваген,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |