В новините
 
09.09.2009 08:44   Новината е видяна 3875 пъти
С минута мълчание тръгва фестивалът „На брега“
С минута мълчание ще отвори завеса тази вечер 11-ият международен театрален фестивал „На брега“, а след представлението „Жестоки игри“, което подготви с бургаската трупа руският режисьор Андрей Любимов, отпада традиционният коктейл по повод театралния празник.
„Съпричастни сме към трагедията, сполетяла нашите сънародници на Охридското езеро и ще почетем паметта на загиналите. Не можем да отменим спектаклите, с това няма да върнем хората, но можем да се присъединим към скръбта на близките им“, коментира директорът Борислав Чакринов. Според него тъкмо на сцената театралите най-добре биха изразили чувствата си, а и пиесата на Алексей Арбузов не е весела, за да излиза извън контекста на националния траур.  
Тържественият тон на фестивала все пак ще бъде даден, но на 9 септември, тъй като утре вечер бургаските актьори ще играят „Жестоки игри“ в Сливен.
До 14 септември на 3 сцени в областния център ще гастролират най-добрите спектакли, реализирани през годината в извънстоличните театри. Чуждестранните гости тази година са само от Московския център за драматургия и режисура „Казанцев“. Те ще покажат на 9 септември от 21 ч в Кукления театър българската пиеса „Кожа и небе“, поставена от Борислав Чакринов.
Билетите са по 10, 12 и 15 лева, продават се и карти с намаление.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |