В новините
 
11.09.2009 07:58   Новината е видяна 4622 пъти
„Черноморец-Бургас” превръща Деня на отворените врати в историческо събитие

ПСФК  „Черноморец-Бургас” организира Ден  на отворените врати под наслов „Стани фен на акулите”. Стадион „Лазур”  ще посреща посетители при свободен вход на 20 септември. Всеки е добре дошъл, възрастови ограничения няма. Най-желани гости естествено са децата, придружавани от родители или баби и дядовци.

     Денят на отворените врати ще се превърне в историческо събитие, защото досега не е провеждан от нито един футболен клуб в страната. Всеки посетител на стадиона на 20 септември ще получи безплатен билет за домакинската среща на „акулите” срещу „Монтана” на 3 октомври.

„Подобни прояви са нещо нормално за развитите европейски страни, където футболът се разглежда като бизнес и средство за възпитание на младежта. Без интересът на децата най-великата игра няма бъдеще”, заяви мениджърът на „Черноморец-Бургас” Красимир Балъков. Той и изпълнителният директор Фреди Бобич са автори на идеята за Деня на отворените врати, която е получила горещата подкрепа от собственика на клуба Митко Събев.

     Балъков не скри, че мнозина местни бизнесмени се изказали скептично за инициативата с мотива, че бургаската общественост не е активна и няма да се отзове масово. „Не съм съгласен с тези мнения. Човек може да постигне всичко, ако работи с енергия, желание и постоянство. Наясно съм, че борбата да върнем хората на стадиона ще бъде тежка, но ще положа всички усилия да събудим бургаската общественост, която да стане наш съмишленик. Най-важно обаче е да привлечем децата към каузата”, изтъкна мениджърът на „акулите”.

     Програмата  за Деня на отворените врати ще продължи от 10 до 15 ч на 20 септември. Теренът  на стадион „Лазур” ще бъде разделен на 4 малки игрища, в които по 20-25 деца ще се редуват да ритат топката за около четвърт час с участието на  играчи от „Черноморец”. Сценарият предвижда тренировка със специалното участие на Бобич и Балъков; футболни двубои с участието на футболистите и треньорите от „Черноморец”; игри с награди – клубни сувенири; свободно посещение и разглеждане на VIP-зоната,

съблекалните  на футболистите, треньорските стаи, командните зали, мениджърските и медицинските сектори; фотозона за снимки с футболисти, треньори и талисмана Шарки; зона за автографи върху оригинални картички с ликовете на играчите или върху обща снимка на отбора. Организаторите си запазват правото на допълнителни приятни изненади от забавно-развлекателен характер.

     „ В България има порочна практика да се акцентира върху представителните отбори. Да печелят по 3 точки, да постигат някакви спортно-технически цели. А футболът е нещо много повече. Футболът възпитава децата и юношите. Затова с Деня на отворените врати искаме да направим пряк контакт с младежта, с нашите привърженици. Да се докоснат до футболистите, да почувстват атмосферата в съблекалнята. И аз като малък имах идоли, но нямах възможността да контактувам с тях. Сега ние ще осигурим тази възможност”, посочи Красимир Балъков.

     Идеята  е Денят на отворените врати да се превърне в ежегодна традиция. Клубът подготвя и ученически турнир за купата  на „Черноморец”. Финалът в този турнир ще се играе на стадион „Лазур” преди последния мач за сезона срещу ЦСКА и победителите ще бъдат наградени пред пълни трибуни. От догодина се предвижда и издаването на клубно списание на „Черноморец” със снимки и информация за всяка възрастова формация на „акулите”.




Ключови думи: Черноморец-Бургас, отворени врати, Лазур, футбол,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |