В новините
 
13.09.2009 09:11   Новината е видяна 3560 пъти
Кметът на Бургас поиска съдействие от полицията за реализиране на проект в „Победа”

Кметът на Бургас Димитър  Николов поиска днес от областната дирекция на полицията да бъде осигурен патрулен автомобил, който да охранява ремонтните работи по изграждането на канализацията в квартал „Победа”. 


Повод за искането стана  съпротивата на жители на квартала от улица „Тамара”, чиито къщи по проект не са включени в канализацията, защото са незаконни. Част от недоволстващите са пречили на изкопните работи като са заставали пред багерите и са влизали в разпри с работниците. 


От полицията са се ангажирали да осигурят патрулен автомобил, който ще се грижи за сигурността  на ремонтните групи до приключването на проекта. 


Реализацията на проекта за изграждането на канализация стартира през юни. Проектът е по програма ИСПА на ЕС. Той предвижда в квартала да бъде изградена канализационна мрежа с обща дължина над 6 500 метра. Тя ще обхване общо 24 улици в квартала. Финансирането на проекта не поема изграждането на домовите отклонения, затова Община Бургас отпуска допълнителни средства в размер на 400 000 лв. за тяхното реализиране. Срокът за приключване на строителните дейности е до края на годината. Канализацията ще бъде за отвеждане на отпадъчните, битови и дъждовни води, с което условията за живот в квартала ще се подобрят. 

 





Ключови думи: Бургас, полиция, патрулен автомобил, ремонтни работи, квартал Победа,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |