В новините
 
17.09.2009 09:47   Новината е видяна 5486 пъти
Международен отзвук от фолклорния фестивал

Дни след приключването на 37-мото издание  на Международния фолклорен фестивал, отзвукът от участието на 11-те колоритни състава, намери място в чуждестранните медии. Очаровани от атмосферата на града и топлото посрещане от бургаската публика, участниците пожелаха да споделят своите емоции и да направят съпричастни към магията на фолклора и хората в техните страни.

Първата информация за ХХХVІІ Международен фолклорен  фестивал Бургас 2009, която се появи в медийното пространство е за Група „Пиетрапертзи” Сицилия, Италия. Сайтът www.vivienna.it отразява събитията в цяла Сицилия и в Област Енна, от където е и съставът, представящ Италия на тазгодишният фестивал. В статията се казва, че групата е пожънала блестящ успех на Международния фолклорен фестивал в Бургас. Тя е избрана да представя Италия, като селекцията е направена през юни от изпратените от състава снимков и видеоматериал. По време на фестивала групата е получила няколко покани за участия във подобни форуми в Турция и Македония, които ще се проведат пролетта и лятото на 2010 г. Също така в публикацията са представени всички 32-ма участници от групата, както и са изброени всички държави представили се в тазгодишното издание на фестивала.

Няколко дни след това по израелската телевизия Palestinian Broadcasting Service (PBS) е излъчен петминутен репортаж в централната емисия новини. В него фокуса е насочен, както към участието на фолклорен ансамбъл „Йерусалим” в Международния фолклорен фестивал в Бургас, така и към фолклорните традиции на Бургас и региона. Представени са българските народни песни и танци. В репортажа подобаващо внимание е отделено и на доброто представяне на състава във фестивала. Показани са различните места в града и региона, където фолклорният състав от Израел е имал участие.

Информация  за участието на Международния фолклорен фестивал в Бургас, може да бъде открито и в сайтовете на група „Путокази” от Хърватска и индийския състав „Химачал”.




Ключови думи: Международен фолклорен фестивал, фолклорен фестивал, фестивал, Бургас, фолклорен,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |