В новините
 
13.10.2009 07:26   Новината е видяна 4405 пъти
Учредиха първия Областен съвет за тристранно сътрудничество

В края на миналата седмица в залата на Областна администрация Бургас се проведе учредително събрание на Областен съвет за тристранно сътрудничество (ОСТС).
Учредяването  е по инициатива на Областна администрация, във връзка с писмо от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. В писмото е подчертана необходимостта от  създаване на такъв орган на областно ниво. Тристранното сътрудничество е общо и съвместно участие на трите най-заинтересовани страни - държавата, синдикатите и работодателите при решаване на трудови и социални проблеми.
В състава на учредения днес съвет влизат зам.-областният управител  Златина Дукова, отговаряща за провеждане на националната политика на регионално ниво в областта на труда и социалната политика, началникът на инспектората по образованието на МОН, председателите на търговско индустриалната камара и търговско промишлената палата - Бургас, както и на регионалната служба по заетост (РСЗ Бургас), синдикалният регионален съюз на конфедерацията на труда (СРС на КТ „Подкрепа”),  регионалната структура на конфедерацията на независимите синдикати в България (РС на КНСБ), Областна дирекция „Социално подпомагане”, „Областна инспекция по труда” , директорът на регионалния център по здравеопазване към министерството на здравеопазването (РЦЗ към МЗ), също така директорът на районното управление за социално подпомагане (РУСО - Бургас).
Избор на ръководство на съвета и приемане на проектоправилникът за организацията и дейността му бе една от точките залегнали в дневния ред.
За председател на ОСТС единодушно бе избрана Златина Дукова- ресорен зам.-областен управител, а неин заместник на председателското място ще бъде другият представител на държавата - зам.-областният Златко Димитров.
Дейността на новоучредения съвет ще бъде концентрирана главно в сътрудничество при решаване на проблеми свързани с трудовите отношения, здравословните и безопасни условия на труд, заетостта, безработицата и здравното осигуряване, както и тези свързани с доходите, жизненото равнище и бюджетната политика.

„В периоди на икономически и социални затруднения, които преживява сраната, изцяло подкрепям идеята да създадем орган за осъществяване на социален диалог. Вярвам, че именно изграждането на добра връзка и  провеждането на регулярни срещи  между представителите на държавата, работодателите и работниците е начинът да предотвратим и преодолеем голяма част от проблемите”, каза в заключение Дукова.
Пълна информация за Областния съвет за тристранно сътрудничество - структура, правила за работа, проекти и решения от  проведени заседания ще бъдат  публикувани в интернет страницата на Областна администрация Бургас, за да имат достъп до нея всички заинтересовани страни.





Ключови думи: Областна администрация, съвет, тристранно сътрудничество, Златина Дукова, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |