В новините
 
13.10.2009 12:29   Новината е видяна 5826 пъти
Започва новата учебна година по вероучение в Бургас

На 15 октомври /четвъртък/ ще бъде официално открита новата учебна година по вероучение в Бургас. По този повод бургаски учители и ученици са подготвили празнична програма, включваща изпълнение на религиозни песни, молитви и театрална постановка в ретро стил, пресъздаваща традициите в българското училище. Тържеството ще се проведе в ОУ „Г. Бенковски” и е с начален час 11.30. За да поздрави учители, ученици и родители по случай новата учебна година по религия, на церемонията ще присъства зам.-кметът по Образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева.

Часовете по вероучение бяха въведени в Бургас през месец март на миналата учебна година и са част от стратегията на Община Бургас за "Православно образование, просвета и култура". Те са организирани като извънкласна дейност в училищата и са част от програмата на клуб "Православни християнски ценности, традиции и празници" към Общински детски комплекс /ОДК/ - Бургас. През учебната 2008/2009 г. в обучението по религия се включиха над 1300 деца. Родители, които желаят да запишат децата си за религиозно обучение през настоящата учебна година, трябва да подадат заявление до директора на ОДК чрез класния ръководител в съответното училище. 




Ключови думи: учебна година, вероучение, Бургас, ученици, училище,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |