В новините
 
14.10.2009 07:56   Новината е видяна 5206 пъти
Наградата за журналистика на ЕП ще бъде връчена този четвъ

Втората годишна награда  на Европейския парламент  за журналистика ще бъде връчена в  четвъртък, 15 октомври. Тя ще бъде присъдена на журналисти, които по мнението на журито са допринесли значително за по-доброто разбиране на важни европейски въпроси и дебати. Наградата се връчва в четири различни категории: печатни медии, радио, телевизия и интернет. Победителят във всяка категория ще получи награда от 5 000 евро.

Победителите  ще бъдат обявени в 9.00 часа местно време от председателя на Парламента Jerzy Buzek, който ще направи кратко изявление. Журито, съставено от трима членове на ЕП и шестима журналисти, избраха победителите сред над 65-те национални победители, които пък бяха определени измежду 266 кандидати.

През май  т.г. жури от четирима български журналисти определи Веселина Андреева от вестник "Банкер" за национален победител  в категорията "печатни медии". Отличена беше нейната статия "Луди пари за климатичните промени", публикувана във вестник "Банкер", брой 45 от 2008 г. Във второто издание на наградата на ЕП за журналистика участваха 6 кандидата от България.

След речите на победителите на церемонията по награждаването (зала JAN 4Q2), от 10.00 часа ще се проведе дискусия на тема "Ролята на новите медии: възможност за демократично участие?", която ще бъде модерирана от заместник-председателя на ЕП Rodi Kratsa-Tsagaropoulou (ЕНП, Гърция). В нея ще вземат участие Silvana Koch-Mehrin (АЛДЕ, Германия), заместник-председател на ЕП, депутата Morten Løkkegaard (АЛДЕ, Дания), Letizia Gambini, член на Европейската младежка преса, Yves Desmet, политически редактор на 'De Morgen' (Белгия) и Michael Stabenow, журналист от Frankfurter Allgemeine Zeitung (Германия).

В 11.45 часа пред залата ще има прес-пойнт с победителите и участниците в дискусията. 

Всички национални победители са поканени на церемонията, както и 40 млади журналисти.

Допълнителна информация:

Церемонията по награждаването ще бъде предавана  на живо на следния адрес:

http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/live/live-video?language=bg

Интернет  страница на Наградата за журналистика на ЕП:

http://www.eppj.eu/view/en/introduction.html;jsessionid=6BF50BC8C6EEFEB37154DC3883B1EAD7?webaction=view.language&lg=bg

Повече  информация за националните победители:

http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/008-56207-140-05-21-901-20090520IPR56203-20-05-2009-2009-false/default_bg.htm




Ключови думи: награда, журналистика, журналисти, Награди, победители, вестник, награждаването,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |