В новините
 
29.03.2024 01:13
Търсене
 
 
17.02.2011
ОТКРИТО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ
by Недялко Йорданов on Wednesday, February 16, 2011 at 12:16am Уважаеми господин Борисов, Тъй като само преди две години бяхме приятели, посещавахте мои концерти, слушахте в колата си дисковете с моите песни, дори играхме веднъж, в една студена бургаска зима, тенис на вързано в 12 часа в полунощ, и най-вече - съгласихте се с моето отворено писмо до Вас за вредността на проекта Бургас-Александруполос - не мога да си позволя да ви мразя или осъждам. Но и не мога да си изкривя душата и да Ви се подмазвам или да премълча, това, което се натрупа у мене именно през последните две години. Ще се опитам да бъда обективен и принципен, доколкото е възможно това, при създалите се кошмарни обстоятелства около взрива пред и в редакцията на вестник “Ретро”, в който работя. Казвам вестник “Ретро”, защото в тази сграда, чийто наемател е моят син Недялко Недялков, се помещава редакцията на този вестник, освен издателство “Милениум” и вестник “Галерия”. На 10 февруари беше извършен убийствен взрив, който помля половината първи етаж на сградата. Всред отломките от мебели, врати, прозорци и разрушено стълбище, аз потърсих момчето си, а то вече беше викано в полицията да дава показания и това продължава четвърти ден подред.
14.02.2011
Бургас: Климент Атанасов - в изложба в чест на Енчо Рачев
Галерия „Алма Матер” на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Антон Бончев, Климент Атанасов и Георги Тодоров, скулптурът Хари Арабян и философът Пеньо Костадинов представят свои картини, пластики и книги. Петимата са свързани с общо начало на творческите си пътища, започнали в Бургас през 1971 година в Клуба за изобразително изкуство, ръководен от художника Енчо Рачев. След четири десетилетия петимата автори са вече много различни като професионални занимания, творчески виждания и реализации, но все пак са събрали произведенията си в една зала и под едно заглавие. Изложбата е предизвикателство към изминалото време и към публиката с широкия си диапазон – от живопис до поетични и философски книги. Някои от авторите са едновременно и художници, и писатели, но цялата тази разнопосочност звучи в една и съща гама и хармония, която дава основания за размисъл, че онзи юношески клуб никога не е преставал да съществува. Изложбата е в чест на учителя на петимата творци Енчо Рачев. На откриването актьорите от Алтернативния университетски театър „Алма Алтер” ще представят авторите.
11.02.2011
Нова звезда изгря на хоризонта на бургаските уеб медии
Нова звезда изгря на хоризонта на бургаските уеб медии. Бургас News - http://www.burgas-news.eu/, (по аналагогия с бургъз нюз). Твърдим, че нямаме нищо общо с новия проект. Честито на бургазлии! С този новинарски интернет сайт, Бургаските новинарски филизи става 31. За справка - Варна има 4 такива. Пловдив, май има 3, а софия цели 7. За този стремеж към новинарство и качествена журналистика в Бургас, който набъбва като пролетни луковици, сме горди. Както се казва - явно е изглеждало лесно и приятно, което е истина, ако си забавляващ се със списване компютърджия. Отдаваме дължимото на адвокат Златомира Мострова, първият собственик, който стартира и направи Бургас Инфо преди много много години, и на нашия екип, който се сети да пусне през 1999 година боургас.орг (който няма претенции да е новинарски). Очаквайте следващата седмица изцяло обновения боургас.орг, с което ще изтрепем цацата :)) Личните ни предпочитания са към bszone, но приятелите ни там не ни вярват и не щат да ни дадат да го пипнем малко тук-там.
29.11.2010
Пети Медиен панаир Професия: Новинар
Медиен панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика” ще се случи за пета поредна година от 29 ноември до 3 декември 2010 година. Основна тема на тазгодишното събитие във ФЖМК е “Професия: Новинар”. Едно събитие, за което вярваме, че няма нужда от подробни обяснения, защото за своите 5 издания успя да се утвърди като едно от важните и значими събития за медийния бранш, за Факултета, но най-вече за самите студенти, бъдещите... професионални комуникатори. Защото Медийният панаир е мястото на изключително важната среща между двете неделими части на журналистическата професия – теорията и практиката. В организацията на Медийния панаир всяка година включваме разнообразни формати – представяния на книги и документални филми, студентски изложби, отворени дискусии на актуални медийни и обществени теми, научни конференции и най-популярната част сред студентите – представянията на медиите. Форумът традиционно ще се проведе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, а организатори на проявата са Фондация “За ново партньорство в журналистиката” и PRoPR Агенция. В тазгодишния юбилеен панаир имаме много нови формати, изненади и специални гости. Официалният старт на петия Медиен панаир ще бъде даден с дискусията "Професия: Новинар". Очакваме ви точно в 11.00 в зала 13 на ФЖМК.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |