В новините
 
14.10.2009 09:45   Новината е видяна 5129 пъти
По информация на Синдиката на железничарите в България – КНСБ (СЖБ)
По  информация на Синдиката на железничарите  в България – КНСБ (СЖБ):

     - На 16. октомври 2009 г., от 10.00 ч. в министерството  на транспорта, информационните  технологии и съобщения ще  се състои подотраслов съвет, на който ръководството на СЖБ и министърът и неговия екип ще разгледат внесените конкретни предложения от СЖБ за  разрешаване на проблемите в железницата, и за изплащане на закъснелите заплати на железничарите.

     - На 16. октомври, в 13.00 ч., в сградата на бул. „Мария Луиза” 102 (до ЖП Гара-София) ръководните органи на СЖБ към КНСБ, Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) към КНСБ, Национален железничарски синдикат (НЖС) – Подкрепа и Федерация на транспортните работници (ФТР) - Подкрепа ще обсъдят пълната информация от срещата в министерството на транспорта от 10.00 ч. Ако няма конкретни предложения от страна на министерството – график за изплащане на дължимите работни заплати, ще се премине към избор на Стачен комитет и през следващата седмица ще се внесе предложение в НК”ЖИ” за минимално транспортно обслужване. По всяка вероятност ще последва започване на процедура по Закона за уреждане на колективни трудови спорове (ЗУКТС) и в БДЖ. В НК”ЖИ” вече над 50% от работниците и служителите са дали писмено съгласие за провеждане на ефективна стачка, ако не се решат проблемите с неизплатените заплати, което е изискване на закона.




Ключови думи: информация, България, министерство, КНСБ, транспортни,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |