В новините
 
16.10.2009 15:25   Новината е видяна 4244 пъти
Само Cushman&Wakefild с успешни инвестиционни сделки за над €100 млн.

Сделките за продажбата на City Center Sofia и Mall Varna, осъществени  през 2008-а на обща стойност 221,5 млн. евро, се оказаха ключови за класацията на водещите европейски брокери. Cushman&Wakefield, които в България, Сърбия и Македония са представени от асоциирания си партньор Forton International, са единствената посредническа компания от топ 10 европейски брокери с успешни инвестиционни сделки за недвижими имоти със стойност над 100 милиона евро в България. С това Cushman&Wakefield доказват своите намерения за активна работа в региона и за момента заемат лидерска позиция в областта на инвестиционните продажби у нас и в региона, съобщават от Forton.

Компанията е  отбелязала рекорден ръст от 52% за 2008 година и посредничи в сделки с инвестиционен  обем 27,5 милиарда евро. Според проучването Top Ten EU Brokers на престижното издание Property EU предходната година е била трудна за бранша и повечето големи компании е трябвало да „затегнат коланите“. „Въпреки световната икономическа криза, която осезаемо се усети през втората половина на 2008-а, и значително затрудненото банково финансиране на сделки в недвижимите имоти впоследствие двете транзакции не само успяха да бъдат осъществени, но и постигнаха изключителна цена за собствениците на двата търговски центъра”, коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Forton International. Въпреки факта, че според повечето представители на сектора, участвали в класацията на Property EU, настоящата 2009 година няма да постигне инвестиционните обеми от 2008-а, изключително важен е фактът, че България се появи на картата на големите инвестиционни сделки в Европа и надеждата е това да не е за последен път.

Припомняме, че за първите шест месеца на годината не бе осъществена нито една сделка с инвестиционни имоти. Под инвестиционна  сделка се разбира покупка на имот, който генерира доход чрез отдаване под наем, т.е. има реализация към  крайни ползватели. Купувач в случая е не ползвател, а инвестиционен фонд.




Ключови думи: сделка, продажба,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |