В новините
 
19.10.2009 07:32   Новината е видяна 12735 пъти
Деца от Бургас получиха награди в 14-тото издание на конкурса Здравей ваканция

428 рисунки и пластики се състезаваха в националния детски конкурс “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola” 
Четири  деца от Бургас получиха награди
В Благоевград бяха отличени победителите в традиционния конкурс за детска рисунка на тема “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola”, а най-добрите творби са изложени в Младежкия дом в града.
Конкурсът се организира за 14-та поредна година от Обединен детски комплекс - Благоевград и компанията Coca-Cola, с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата. Неговата идея е да насърчава децата да развиват таланта и уменията си в областта на изобразителното изкуство.
Седем годишният Кристиян Дичев от Бургас получи първа награда  в категорията  при най-малките участници в конкурса (5-7 годишни). На Силвия Ганчева (16г.) беше присъдено 3-то място във възрастовата категория 13-17 години. С поощрителни награди за рисунка бяха отличени Владислав Вълканов (16г.) и Даниела Kараиванова (15г.)
От самото си създаване конкурсът се радва на изключително голям интерес, като тази година в него взеха участие 424 деца от 26 населени места от цялата страна, а журито разгледа 428 рисунки и пластики.
Според регламента на конкурса, в него могат да участват деца на възраст от 5 до 17 години, като те са разделени в три възрастови групи и две категории. В категория А се състезават деца от училища по изкуствата, профилирани паралелки в СОУ и професионални гимназии, школи по изобразително изкуство към ОДК, ЦРД, Центрове по изкуствата, читалища и др. В категория Б са деца от детски градини, начални, основни и средни училища и професионални гимназии, ОДК, ЦРД, ЦУТНТ и др.

Всички  наградените деца в конкурса “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola” са както следва:
В категория А, във възрастова група 5-7 години първата награда беше връчена на Кристият Дичев, на 7 години, от Школа „Изобразително изкуство”, ОДК гр. Бургас.
При 8-12 годишните първото отличие  получи Ренета Станиславова, на 9 години, от Школата за изобразително изкуство «Артея» в Търговище.
От  възрастова група 13-17 години с първа  награда беше отличена Антоанета Костова на 17 години, от Школа „Живопис” към ОДК "Св. Ив. Рилски" в Казанлък.
В категория Б, при най-малките (5-7 години) с първата награда беше отличена Преслава Иванова на 6 години, от ЦДГ № 29 „Любимка”, гр. Добрич.
Най-високото отличие във възрастова група 8-12 години получи Радостина Димитрова на 12 години, от ОУ „Йордан Йовков”, гр. Каварна.
Калина  Иванова от СОУ „Цанко Церовски”  в гр. Полски Тръмбеш получи пълва награда във възрастова категория 13-17 години.
Наградата за плакат беше присъдена на Нелина Вълева на 9 години от Детски арт клуб „Гея” в град Ловеч.
Награди за пластика получиха Деница Василева на 11 години от с. Зафирово, област Силистра и Филип Владимиров на 9 години от Школата по керамика в град Плевен.






Ключови думи: рисунки, детски, конкурс, Ваканция, деца, Бургас, награди, рисунка, награда, изкуства, изобразително изкуство, Школа, Школи,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |