В новините
 
29.03.2024 01:10
Търсене
 
 
14.02.2011
Бургас: Климент Атанасов - в изложба в чест на Енчо Рачев
Галерия „Алма Матер” на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Антон Бончев, Климент Атанасов и Георги Тодоров, скулптурът Хари Арабян и философът Пеньо Костадинов представят свои картини, пластики и книги. Петимата са свързани с общо начало на творческите си пътища, започнали в Бургас през 1971 година в Клуба за изобразително изкуство, ръководен от художника Енчо Рачев. След четири десетилетия петимата автори са вече много различни като професионални занимания, творчески виждания и реализации, но все пак са събрали произведенията си в една зала и под едно заглавие. Изложбата е предизвикателство към изминалото време и към публиката с широкия си диапазон – от живопис до поетични и философски книги. Някои от авторите са едновременно и художници, и писатели, но цялата тази разнопосочност звучи в една и съща гама и хармония, която дава основания за размисъл, че онзи юношески клуб никога не е преставал да съществува. Изложбата е в чест на учителя на петимата творци Енчо Рачев. На откриването актьорите от Алтернативния университетски театър „Алма Алтер” ще представят авторите.
02.09.2010
Реставриран за 100 000 лева „Мерцедес” с дебют на парада в Созопол
Уникален „Мерцедес” 170 S от 1950 година, чиято реставрация е излязла на собственика му 100 000 лева, ще бъде показан за първи път в целия си блясък на ретропарада в Созопол. Луксозното возило е внос от Германия и преди да попадне в ръцете на варненеца Николай Колев – Бижуто е било притежание на западни милионери. Компания на скъпата антика ще прави цяла колекция от „Ягуар”-и. Един от тях изумява ценителите на ретро колите с преливащите си нюанси – погледната от различен ъгъл колата мени цвета си. Наред с марковите возила ще бъдат показани и соцантики, превозвали навремето Тодор Живков и голяма част от правителствените делегации. Въпреки че впечатляват с големината, комфорта и сигурността си, „Чайки”-те са известни с това, че лесно се развалят. За това за всяко ВИП пътуване, колкото и кратко да е било, са били осигурявани поне по две коли наведнъж.
22.08.2010
„ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” ТРЪГНАХА ОТ ЦАРЕВО С МУЗИКА И ОГЪН
С огън, музика и танц беше вдигната завесата на петия младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” на 21 август. Небето над град Царево се обагри от уникалното огнено шоу, а аплодисментите на публиката сложиха началото на една десетдневка, която ще бъде изпълнена с много изкуство, театър, музика и танц – чак до 29 август, когато е и официалното закриване на фестивала, отново в град Царево. Официалната церемония по откриването бешепочетена от вицеконсула на Руската федерация във Варна Владимир Чертков, който сам призна, че остава без думи пред таланта на децата, дошли от цяла България, Франция и Русия да радват жителите и гостите по Южното ни Черноморие. От сцената поздравленията си към участниците и жителите на общината отправи и кметът на Царево Петко Арнаудов.
22.08.2010
БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ПРЕЗ ОКОТО НА ДЕТЕТО
На 21 август 2010г. от 10.30ч. в Южния парк в София се проведе мероприятие на тема „Безопасността на пътя през окото на детето”. Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Съюза на българските автомобилисти, в партньорство с Пътна полиция и Българският червен кръст и със съдействието на Столична община. Идеята на събитието беше да привлече внимание към една изключително актуална тема – безопасността на нашите деца по пътищата. За съжаление, статистиката за пътните инциденти в България продължава да бъде мрачна. Това налага нуждата от подобни мероприятия, които да отправят послание към обществеността като цяло, а също така и апел към родителите да напътстват своите деца и да им дават добър личен пример в познаването и спазването на правилата за безопасност на движение.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |