В новините
 
20.10.2009 18:29   Новината е видяна 6402 пъти
Проект ще обогатява извънкласните занимания на учениците в Бургас
Бургаски  ученици ще пресъздават традициите на своето училище чрез поредица от фотоизложби, есета, театрални постановки и др. Дискусии за околната среда и екологията на родния край и младежки фестивали са друга част от дейностите по проект на Община Бургас за обогатяване извънкласните и извънучилищни занимания на учениците.

Името на проекта – „Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо” подсказва и идеята му – за връщане интереса на младите хора към българското училище. В него ще вземат участие 1470 ученици от 37 училища в общината, които не по-късно от 30 юни 2010 г. ще организират 12 училищни клуба по екология, 9 театрални клуба, 22 презентации за историята, символите и традициите на учебните заведения и 3 междуучилищни фестивала на теми – „Моят роден край”, „Младежки фестивал на европейските културни ценности” и „Празник на младия еколог”.

Идеята  на проекта е да открива и стимулира талантливите бургаски малчугани и да развива интересите им в различни направления.

Стойността  на проекта е над 300 000 лв., а средствата са отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 






Ключови думи: Бургаски ученици, училище, фотоизложби, есета, театрални постановки, околна среда, екология, младежки фестивал, Община Бургас, Моят роден край, Младежки фестивал на европейските културни ценности, Празник на младия екология, Европейския Социален Фонд, Оперативна програма, Развитие на човешките ресурси,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |