В новините
 
29.10.2009 09:49   Новината е видяна 4810 пъти
Учредяват обществен комитет за превенция на СПИН при Община Бургас
На 23 октомври от 11.00 часа в залата на Младежки културен център /отдел „Здравеопазване и превенции”/ ще се проведе работна среща за учредяване на Местен обществен комитет за превенция на ХИВ/СПИН при Община Бургас. Тази структура се сформира по Програмата „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, която се реализира от Министерство на здравеопазването, с подкрепата на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.

Гости на срещата ще бъдат д-р Тонка Върлева - директор на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" и доц. д-р Стефан Станчев - изп. директор на МБАЛ - Бургас. В дневния й ред е предвидена дискусия за създаването на сектор по СПИН в МБАЛ - Бургас.

Основна цел на обществения комитет е ангажирането на местната власт в стратегическо планиране и изпълнение на дейности за предотвратяване възникването на локална епидемия от ХИВ/СПИН. Той ще съдейства за изграждане на активни партньорства с гражданското общество и лицата, засегнати от заболяването.

Бургаската е една от пилотните за България общини, в които през 2002 г. започна изпълнение на Национална стратегия по ХИВ/СПИН.

По компонент 1 на програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” е планирано чрез Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да бъдат организирани срещи за изготвяне на работни документи за функционирането на обществените комитети, провеждането на обучителни сесии за членовете им и други дейности за популяризиране на програмата на общинско ниво.   




Ключови думи: комитет, Бургас, Превенция, контрол, директор, МБАЛ, изпълнение, дейности, България,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |