В новините
 
29.10.2009 09:59   Новината е видяна 5553 пъти
Учат на занаят бургаски деца от малцинствата
На 26 октомври в модерно обзаведения мултимедиен кабинет на ОУ ”Васил Левски” /кв. Горно Езерово/ ще се проведе теоретичен курс за обучение в професиите фризьор и козметик. Занятието е част от изпълнението на проекта „Комплексен подход за качествено образование на децата и учениците от етническите малцинства” към Център за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства.

Проектът е подготвен и спечелен от 3 бургаски учебни заведения, с помощта на общински експерти от дирекция „Образование”. Стартиралите дейности предвиждат организирането на професионални обучения за родители и младежи, навършили 16-годишна възраст и отпаднали от училище. Подбраните лица от целевите групи ще овладяват умението да практикуват професиите „фризьор” и „козметик”. Всеки, който премине успешно курса, ще получи сертификат за завършено обучение. Групите вече са сформирани в СОУ ”Константин Петканов” /к-с „Меден рудник”/, ОУ ”Васил Левски” /кв. Горно Езерово/ и ЦДГ „Калинка” в с. Рудник - партньори по проекта. Преподавателите са утвърдени квалифицирани кадри в съответната професия. Обученията са разделени на два модула - теория и практика. Практическите занятия ще се проведат във фризьорски и козметичен салон в Бургас.




Ключови думи: Васил Левски, Горно Езерово, професиите,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |