В новините
 
01.11.2009 20:16   Новината е видяна 3387 пъти
Акция СВЕТЛИНА ...
от 1 до 8 ноември ще премине предупредителният период на акция „Светлина”. През него контролните органи на КАТ няма да санкционират водачите, а ще насочат вниманието за отстраняването на техническите неизправности по автомобилите им. От 9 до 20 ноември и през целия зимен период ще се извършва засилен контрол на посочените технически неизправности с налагане на санкции по Закона за движението по пътищата.

      За износени гуми водачите ще заплащат глоба от 50 лв. За неизправни светлини в зависимост от това, дали създават опасност за движението водачите ще заплащат глоба от 20 до 150 лв. За неизправни чистачки санкцията е 20 лв. За липса на светлоотразителна сигнализация - 50 лв., за липса на вериги против буксуване на обозначени от КАТ места глобата е от 20 лв. Глобата за липсата на вериги, когато има изрично полицейско разпореждане, е от 100-200 лв. и е възможно лишаване от право на управление до шестмесечен срок.

      По време на акцията ще продължи активният контрол за сключена застраховка „Гражданска отговорност”, а контролните органи на КАТ ще изготвят предписание към общините и кметствата за подобряване на уличното осветление.

      В техническите центрове на Съюза на българските автомобилисти, който е един от официалните вносители на автомобили в България, водачите могат да получат безплатни консултации по подготовката на автомобилите за движение през зимата.




Ключови думи: КАТ, технически неизправности по автомобилите,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |