В новините
 
06.11.2009 06:41   Новината е видяна 4153 пъти
Черноморските градове Бургас и Батуми се побратимиха

Официлно споразумение за побратимяване подписаха днес в Бургас кметът Димитър Николов и градоначалникът на Батуми Роберт Чкхаидзе.

Двата пристанищни града си приличат по много неща, но най-вече по големия си икономически и туристически потенциал.

При визитата в Бургас кметът на Батуми бе придружен от вицепремиера на Автономна Република Аджария Леван Антадзе, Давид Касрадзе - председател на центъра по иновации в Батуми и Ирене Шервашидзе - директор „Връзки с обществеността и протокол” в Община Батуми.

Церемонията по подписването уважиха Негово Превъзходителство Михеил Уклеба - извънреден и пълномощен посланик на Грузия в България, както и съветникът му София Отиашвили. От страна на домакините присъстваха Димитър Николов и заместниците му Красимир Стойчев и Атанаска Николова.

Специални благодарности за съдействието му при контактите между двата града бяха отправени към почетния консул на Грузия в Бургас Динко Динев.

Кметът Николов изтъкна отличните възможности за паралелно развитие на морските области Бургас и Батуми в условията на близко икономическо партньорство помежду им. Предпоставки за това вече съществуват, тъй като те са сред учредителите на сдружение "Черноморски еврорегион", което насърчава и подпомага сътрудничеството между регионите и общините в басейна на Черно море. Сдружението има достъп до много сериозен финансов ресурс, осигурен по няколко Европейски програми. Бургас и Батуми ще се възползват от тези средства, за да реализират общи икономически, инфраструктурни и екопроекти.

Вече са на дневен ред съвместни начинания в областта на стокообмена между пристанищата на двата града, предстоят двустранни срещи между предприемачи и търговски дружества.




Ключови думи: Бургас, кмет, Димитър Николов, Батуми, Грузия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |