В новините
 
06.11.2009 07:08   Новината е видяна 3519 пъти
Споразумение за побратимяване на губерниите – Област Бургас и Аджарска автономна република

Областният  управител Константин Гребенаров и екипът му – зам.-областните управители Златина Дукова и Златко Димитров посрещнаха днес грузинска делегация. Посещението е по повод подписаното по-рано споразумение за побратимяване между град Бургас /Община Бургас/ и град Батуми /Грузия/.

      Целта на визитата е да се подготви подобен договор за сътрудничество между Област Бургас и Аджарска автономна република, с население 410 000души.

      „Считаме, че България като член на Европейския  съюз и Грузия като една голяма територия  от Азия, която привлича много туристи  във вътрешността си имат реални предпоставки да осъществят отлично сътрудничество” - заяви в началото на срещата вицепремиерът на Автономна Република Аджария Леван Антадзе.

      „Нашите основни амбиции са насочени към развиване на туризма и в тази връзка мисля, че трябва да проучим възможностите за съвместно кандидатстване по програми на Европейския съюз, касаещи Черноморската икономическа зона”, заяви в отговор Гребенаров. „Радвам се, че виждам желание за сътрудничество и от двете страни и се надявам на побратимяване между повече градове от двете ни областти”, допълни още бургаският губернатор.

Очаква  се през февруари 2010 година делегация  от Бургас да бъде на посещение в  Батуми, в нея ще участва и представител на Областна администрация Бургас и по време на тази среща ще бъде обсъдено конкретно предложение за побратимяване на двете губерни.

      В края на визитата Леван Антадзе подари на Константин Гребенаров рог за вдигане  на тостове и меч, рогът – за да събира повече приятели на Бургаска област, мечът - за да брани красивия регион, който управлява. Както е по-стар български обичай, областният управител откупи меча, за да не се обърне срещу този, който го подарява.




Ключови думи: Константин Гребенаров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |