В новините
 
07.11.2009 20:25   Новината е видяна 4791 пъти
България с двама световни шампиони по културизъм
Христомир Христов и Димитър  Димитров се завръщат днес в 14.30ч на летище София с два златни медала от Световното първенство по културизъм за мъже, което се проведе от 01 до 04 ноември 2009 г. в Катарската столица Доха.

На 04 ноември, по време на финалите на Първенството, стана ясно, че Христомир Христов вече е не само Европейски, а и Световен шампион по културизъм за 2009 г. в категорията до 80 кг. Само няколко часа след това Димитър Димитров стана втория за България Световен шампион в категорията над 100кг. Българският състезател се пребори с египтянинът Ел Шахат Мабрук - 8-кратен Световен шампион в по-долни категории, и го остави втори.

Ръководителят на българския тим  в Катар Иван Пенков коментира след края на състезанието: "Това е страхотен успех за нашия спорт! Дойдохме за две титли и си тръгваме с тях. Мисля, че няма как да не сме доволни. В последно време България взима все по-малко златни медали в спорта, а ние взехме два, което е просто чудесно!”

В съревнованието участие  взeмат общо около 200 представители на 70 държави от цял свят. Димитър Димитров и Христомир Христов са единствените състезатели от Европа, които се завръщат на Стария континент с титли от първенството.




Ключови думи: Христомир Христов, Димитър Димитров, културизъм, Световен шампион,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |