В новините
 
23.11.2009 07:14   Новината е видяна 4083 пъти
Разкрит опит за монтиране на незаконно присъединен кран към петролопровода за дизелово гориво
На 22.11.т.г. в 07.05 ч. в Четвърто Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение от фирма «ЛУКОМА» за това, че във вилна зона «Брястите», разположена край к-с «Меден Рудник» е направен опит за монтиране на незаконно присъединен кран към петролопровода за дизелово гориво.

     Установено е, че след разкопаване на земята, е направен отвор с размери около ф 30  мм в основната тръба на петролопровода, от който дизеловото гориво под напор изтича към близкото дере, а оттам на разстояние около 250 - 300 м.  се влива в Мандренското езеро. В резултат на теча в езерото е образувано петно с размер 10 на 100 м.

     За инцидента е уведомена «Гражданска защита», като пристигналия на местопроизшествието екип е поставил бунови заграждения около 100 м. с цел недопускане замърсяване на езерото. Течът от петролопровода е прекратен, като е пристъпено към обработване на петното с фекалки. В последствие мястото на разрива ще се обработи и с около един тон абсорбенти.

     От възникналия инцидент няма реална екологична опасност за флората и фауната в близост до разлива. Стойността на нанесените от инцидента щети са в процес на изясняване. 




Ключови думи: престъпление, меден рудник, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |