В новините
 
24.11.2009 07:24   Новината е видяна 4567 пъти
Моето право на глас - задължение на европейски гражданин

На 24.11.2009г. в Oбластна администрация Бургас ще се проведе среща - дискусия на тема: “Моето право на глас - задължение на европейски гражданин” с участието на Златина Дукова, зам.-областен управител на област Бургас.

      Инициативата  е на Бургаски детски и младежки парламент и е в рамките  на проект: „Моите права на европейски гражданин”, който се реализира  с финансовата подкрепа на Програма: ”Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми  и инициативи”.

      По  време на дискусията участниците  в проекта, младежи от Бургас и  региона ще обсъдят европейски политики по правото на глас, което е едно от важните конституционни права на гражданите. 

      Дискусията  е поредна среща на младите  хора с представители на държавните и общински институции.

      В резултат на срещата с г-жа Дукова, както и с проведените до момента  мероприятия ще се установи една добра практика за младежки дебати по значими европейски проблеми.

      Всичко  това ще помогне за утвърждаване на принципите на сътрудничество, отговорност  и гражданско участие , основано на знанието. 

      В края на проекта на 30.11.и 01.12.2009г. в двудневен младежки форум младежите ще предложат законодателна инициатива за промяна на съществуващото българското законодателство.

 





Ключови думи: Бургас, златина Дукова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |