В новините
 
24.11.2009 07:28   Новината е видяна 5790 пъти
Създават първата работна група по туризъм към областния управител

Областна  администрация Бургас е първата държавна структура, която  подема инициатива за обединяване на представителите на държавния, частния и неправителствен сектор, в звено, което да участва  в изготвянето на националната туристическа стратегия и новия закон за туризъм.

Групата ще работи с активното  участие на областния управител и народни представители от Бургас.

Двудневният форум включва  провеждане на четири срещи. Първата от които с представители на туристическите сдружения и организации, втората с представители на бизнеса – туроператори, туристически агенции и хотелиери, а последните две с представители на общините и държавните институции. Целта на тези срещи е да бъдат излъчени представители от туристическите сдружения и организации, бизнеса, общините и от държавните институции, които да сформират работна група към областния управител. Тази група ще изготвя ясни и конкретни предложения, които да бъдат представени пред законодателния орган – Народно събрание.

„Туризмът е като българския футбол – имаме  потенциал, но не ни спори колективната игра. Надявам се, че след края на срещите ще успеем да изградим един добър екип, който наистина да е работен” , с тези думи откри форума областният управител Константин Гребенаров.

С изграждането на работната група, той ангажира ресорния зам.-областен управител Златко Димитров.

От  своя страна Димитров очерта основните  приоритети на правителството в сферата на туризма, а именно изграждане на институционална и законодателна рамка, развитие на нови продукти, които да подобрят конкурентоспособността на отрасъла, осигуряване на максимална прозрачност, чрез приобщаване на неправителствения сектор в процесите на управление.

Настоящия форум той определи именно по този начин  – опит държавния  и частния сектор да работят заедно.

Активно участие във форума взеха народните  представители, Димитър Бойчев – член на Комисията по икономика, енергетика и туризъм към НС и Иван Алексиев – зам.-председател на Комисията по околна среда и води.

Двамата се ангажираха пряко  да запознаят ресорния министър с предложенията  изготвени от работната  група.

 





Ключови думи: туристически сдружения, туризъм,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |