В новините
 
04.12.2009 11:40   Новината е видяна 5052 пъти
Бала на бургазлиите в София
Кметът Николов ще посети Бала на бургазлиите в София

Кметът на община Бургас Димитър Николов получи от столицата сърдечна покана, на която не можа да откаже. На 4 декември от 19.00 часа той ще бъде гост на традиционния Бал на бургазлии, който се провежда за девета поредна година. Този път срещата ще е в ресторант „Метрополитън” на хотел „Метрополитън”.

На бала са поканени всички, които се чувстват бургазлии и живеят на територията на град София.

Събитието се организира от Сдружението с нестопанска цел „Бургас”, създадено през 1999 г. Неговите членове имат за цел да обединят усилията на бургазлии за запазване, подпомагане и популяризиране на културните традиции на града, да помагат, според възможностите си, за икономическото развитие на Бургас.

Сдружението е учредено от 70 души, но към днешна дата членовете му са три пъти повече. Те са успели хора с разнообразни професии.

Сдружението дава ежегоден приз, наречен “Годишна награда за бургаски принос в българската духовност”. Учредителите на наградата са си поставили за цел да подпомагат и поощряват професионалното развитие на талантливи млади хора от Бургас, да оказват внимание на знакови личности от града. Традиционно в допълнение към приза се подарява и картина на младия, но известен по широкия свят бургаски художник Андрей Янев. Носители на наградата са Христо Фотев, Георги Калоянчев, Георги Дюлгеров, Никола Проданов, Тончо Русев, Стефан Диомов, Мария Статулова, Никола Съботинов.

Тази година победителят ще бъде избран на самия бал от всички присъстващи.




Ключови думи: бургазлии, бургаски, награда, Христо Фотев, Георги Калоянчев, Георги Дюлгеров, Никола Проданов, Тончо Русев, Стефан Диомов, Мария Статулова, Никола Съботинов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |