В новините
 
06.12.2009 08:27   Новината е видяна 9132 пъти
Разкрито жилище, оборудвано за отглеждане на марихуана

При проведена преди дни акция от служителите от сектор “Борба с организираната престъпност” към ОДМВР Бургас и Четвърто Районно управление на МВР Бургас, под прякото наблюдение на Окръжен Прокурор Жанет Красимирова, в частен апартамент, намиращ се в к-с “Меден Рудник” - бл. 482 вх. В ет. 6, нает от 25 годишния Цветомир Иванов от Бургас, е установено, че жилището е оборудвано за отглеждане на марихуана, съхранение на други видове наркотични вещества и тяхното разпределение на единични дози за улично разпространение.

     При задържането си, при излизане от апартамента Цветомир се опитал да избяга и оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства / белезници/. При опита си да осуети ареста Цветомир Иванов се самонаранил, блъскайки главата си в стената, но след медицински преглед е установено, че опасност за живота му - няма. Извършен му е личен обиск, като са намерени и иззети пакетчета хероин.

     В наетия от Цветомир Иванов през м. септември апартамент в к-с “Меден Рудник” са открити : над 50 саксии с канабисови растения, поставени в специално пригодена с инсталации за проветрение, осветление и сушене на марихуана стая, както и 130 гр. амфетамини, 60 гр. хероин, 50 грама суха тревна маса / марихуана/и 10 грама кокаин - в друга стая, оборудвана за разфасоване на дрогата в дози за улично разпространение.

     По време на задържането е констатирано, че Цветомир Иванов е ползвал лизингов джип “Сузуки гранд витара”, без да има официални трудови доходи, като месечната му лизингова вноска е в размер на 2 300 - 2 400 лв.

     При извършения обиск в жилището на Цветомир Иванов, обитавано съвместно с родителите му и намиращо се в к-с “Лазур”, са открити и иззети : найлоново пликче с 30 таблетки, реагирали при извършения полеви наркотест на амфетамини, пликче с бяло прахообразно вещество / реагирало на метамфитамин/ и пликче с бяло прахообразно вещество / реагирало на хероин/, както и сгъваем нож по чието острие е открит метамфетамин.

     Акцията на полицейските служители спрямо наркодепото в к-с “Меден Рудник” е планирана и проведена дни след влизане в сила на условната присъда на Цветомир Иванов. Тя е постановена от състав на Бургаския окръжен съд отново за пласиране на наркотични вещества. Цветомир Иванов е получил “шест месеца лишаване от свобода - условно с 3 годишен изпитателен срок”, като присъдата е влязла в сила от понеделник - 30.11.2009 год. Припомняме, че Цветомир Иванов е задържан на 17.06.2009 год. от служители на Пето Районно управление на МВР Бургас в района на бл. 15 в к-с “Изгрев”, като при извършения личен обиск са открити и иззети 18 торбички с жълтеникаво прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, 18 розови и бели таблетки, също реагирало на амфетамин и три торбички с марихуана. В резултат на това състав на Бургаския окръжен съд му е постановил условната присъда.

     Според Директорът на ОДМВР - Бургас - Милен Димитров Цветомир Иванов не гравитира към местни престъпни наркогрупи - факт, сочещ че на територията на Бургас не съществува монопол над наркоразпространение. Спрямо 25 годишния бургазлия е повдигнато обвинение за отглеждане, производство и пласиране на наркообразуващи култури / чл. 354 А и В от НК/ , като наказанията предвидени в законовите текстове са съответно : лишаване от свобода за срок от 2 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лв. и лишаване от свобода за срок от 3 до 12 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв. 




Ключови думи: ОДМВР, Бургас, Меден Рудник, Цветомир Иванов, наркотични, амфетамини, марихуана,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |