В новините
 
15.12.2009 08:44   Новината е видяна 6067 пъти
Константин Гребенаров: Добрите българо-руски отношения са важни за нас

Областният  управител Константин Гребенаров посрещна днес в кабинета си новия Генерален  консул на Руската Федерация, г-н Юрий Соловьов и почетния консул - г-н Тонко Фотев.

      Срещата бе протоколно – опознавателна и по време на нея се очертаха бъдещи планове за съвместно сътрудничество между двете близки по дух и историческо минало държави.

      Да  се подпише рамково споразумение за сътрудничество между Област Бургас и някоя от областите  разположени от другата страна на Черно море, бе едно от предложенията, които направи Гребенаров.

„Нашите страни са на двата бряга на морето, а то не може да ни дели, морето може само да ни сближава. Надявам се, че ще успеем и занапред да съхраним добрите отношения, които винаги са подържали народите ни”, поздрави в началото на среащата губернаторът.

По време  на разговора присъстващите обсъдиха двата общи енергийни проекти, като областният наблегна на този, който пряко вълнува жителите на областта, а именно Бургас - Александруполис.

Той запозна  Генералния консул със становището на Република България за изграждането на този проект, като подчерта, че за първи път държавата дава гласност и прозрачност за него пред гражданите. Закона налага да се извърши ОВОС на проекта, тоест екологична оценка за вредите върху околната среда, единствено след изпълнението на тази процедура, държавата може да вземе решение, допълни той. Гребенаров изказа какви са опасенията на местните жители и това че туризма и развитието на аквакултурите са приоритет за бургаски регион.

      „Нека, да не намесваме политика в този деликатен проблем и да оставим експертите да си свършат работата, призова Гребенаров.

      „Абсолютно  съм съгласен”, бе отговора на Юрий Соловьов.

Областният управител запозна консула още с усилията, които правителството на ГЕРБ и в частност бургаските депутати, полагат за облекчаване на визовия режим.

      В края на срещата Гребенаров лично се ангажира да оказва подкрепа и съдействие при разрешаване на  проблеми свързани с руски граждани на територията на област Бургас, което е сред основните ангажименти на руското посолство.




Ключови думи: областен управител, Гребенаров, руски консул, Бургас, Тонко Фотев, Юрий Соловьов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |