В новините
 
14.12.2009 08:56   Новината е видяна 4507 пъти
Вносителите на яхти у нас учредиха Асоциация
16 от най-големите компании, занимаващи се с производство и търговия на яхти, учредиха през уикенда Асоциация на производителите и вносителите на яхти в България. Сред тях са “ЛЗ Яхтинг”, “Венид Яхт”, “Яхтинг БГ”, “М.И.Н.Т.”, “Каданс”, “Булстар”, “Албако”, “Марина системс” и др. Сдружението е с нестопанска цел, като си поставя амбициозната задача да се превърне в официална браншова организация, която да защитава интересите на производителите и вносителите на луксозни морски возила.

Председател на Асоциацията е Лъчезар Братоев, който бе избран единодушно с явно гласуване. Братоев е председател и на Асоциацията на яхтените пристанища у нас. Седалището на сдружението е в гр. Бургас.

За първи  път от 4 години насам, откакто стартира яхтения бизнес у нас, най-големите играчи на пазара си подадоха ръка и се обединиха около идеята да работят съвместно за решаването на основните проблеми в бранша. А идеята възниква още през пролетта, на яхтеното изложение в София, когато за пореден път се обсъдиха и дискутираха най-наболелите теми, свързани с развитието на яхтинга у нас. Учредителите бяха единодушни, че трябват спешни мерки по най-сериозните проблеми пред бранша – старата нормативна база, по която се регистрират плавателните съдове у нас, закъснялата синхронизация с европейските закони, неизчистената методика за обучение на морски кадри, липсата на регламент за чартърна дейност, липсата на достатъчно яхтени пристанища, отговарящи на европейските стандарти, въпросът с включването на яхтения туризъм в сферата на националната реклама на туристическия ни продукт и още много други.

“Всички ние години наред налагахме яхтинга  като спорт, туризъм, развлечение, една добра възможност страната ни да се превърне в престижна яхтена дестинация и да привлече платежоспособни туристи. Ще се борим да покажем, че яхтсменът е елита на обществото, а не престъпник, както се опитаха да ни наложат някои органи”, заяви Лъчезар Братоев.




Ключови думи: производители, вносители, морски, Асоциация, яхти, яхтинг,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |