В новините
 
16.12.2009 08:02   Новината е видяна 6216 пъти
Декларация на политическа партия Зелените по скандалното участие на България при преговорите в Копенхаген
На 11.12.2009 премиерът Бойко Борисов договори в Копенхаген символичната сума от 20 000 евро. Това България ще поеме като годишна вноска към общия финансов пакет от 7 млрд. евро, която ЕС ще заплати в борбата с климатичните промени. Това означава, че всеки български гражданин ще допринася хиляди пъти по-малко за решаването на този проблем от средния гражданин на ЕС.

Партия Зелените държим да подчертаем, че Европейският съюз е общност от държави, които трябва да покриват минимални изисквания. Това включва икономически ангажименти, които страните членки следва да спазват най-вече след приемането си в общността. Несимволично!

Да се измъкнеш дребнаво от неотложни солидарни действия, надявайки се, че работата ще се свърши сама, не е достойно политическо поведение и не е това, за което българските граждани гласуваха през 2009 г. Подобна липса на отговорност беше типична за предишното управление и не е допустима за настоящето на България.

 Дори по време на криза има сметки, които трябва да бъдат платени. В този контекст напомняме, че през 2009 г. Зелените внесоха общо 100 000 лв. в държавната хазна под формата на изборни депозити. Това е сума по-висока от договорената от г-н Борисов като общ български принос към решаването на един от големите световни проблеми. Зелените намираме за правилно многократно повече да бъде вложено като солидарна отговорност от българска страна при преговорите в Копенхаген. Този фонд е редно да се подпомага от данъците събирани от фирмите на Христо Ковачки; взети заедно те са сред най-големите въглеродни замърсители на Балканския полуостров.

Надяваме се, че като вземат предвид тези аргументи, правителството и българските представители в Копенхаген ще покажат неколкократно по-голяма отговорност при преговорите, отколкото показаха досега.




Ключови думи: Борисов, Копенхаген, български гражданин, Зелените,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |