В новините
 
17.12.2009 05:42   Новината е видяна 5232 пъти
Големи в пътищата ще чистят снега
До  дни превеждат 100 млн. по старите договори

Лидерите в  пътния бизнес ще чистят от сняг и поддържат шосетата през следващата година, стана ясно от вече подписаните договори по обявените през август и септември конкурси. Тогава пътната агенция пусна над 60 поръчки. Седем от тях за общо 1670 км са прекратени.

С най-солидни  договори - за 142 млн. лв. без ДДС, засега е "Холдинг Пътища", в чийто надзор е бизнесменът Васил Божков. Седем от дъщерните му дружества ще поддържат 4705 км в района на София, Сливница, Ловеч, Плевен, Видин, Враца, Лом, Бургас и др.

Пет фирми на "ТрейсГрупХолд" пък са с договори за 15,4 млн. лв. Те ще поддържат 888 км в общините Кърджали, Арди-но, Ямбол, Казанлък, Гурково и Девин. За Сливен отново ще се грижи "Биндер". "Пътища" - Пловдив, зад която стои бизнесменът Георги Гергов, ще чисти снега и ремонтира шосетата в Асеновград. За Елхово с договор е " Технострой инженеринг 99", в която дял има бившият депутат от БСП Стоян Проданов.

За проходимостта  в Сандански ще отговаря консорциум "Пирингруп", в който 50% са на "Галчев инженеринг груп", а самият строителен предприемач Николай Галчев е управител. Обединението е създадено на 8 октомври. На тази дата бившият шеф на пътната агенция Димитър Иванов удължава срока за оферти, сочи регистърът на поръчките. Заради липса на интерес по-дълги срокове имаше и по още няколко процедури.

За района на Годеч "Пътно поддържане", собственост на "Елаците мед", се е преборило с "Холдинг Пътища" и държавното "Транспортно строителство и възстановяване".

До дни ще бъдат платени близо 100 млн. от дълговете  на държавата към строителните фирми, съобщиха пък от регионалното министерство след консултативен съвет. На него финансовият министър Симеон Дянков е обяснил, че плащанията се забавили заради "несериозното отношение на ведомствата към поисканите договори, по които се дължат средства." Само Плевнелиев ги предоставил в срок и заявил сумите. Имало възможност до март държавата да се изплати изцяло. За почистване през зимния сезон са осигурени 10 млн. Половината вече са преведени на пътната агенция. (24 часа)

Снимка на четири колони – В 10-етажната сграда на бул. "Христофор Колумб" в София е новият дом на "Еврохолд".




Ключови думи: почистване на пътища. договори, шосета, пътна агенция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |