В новините
 
06.01.2010 20:22   Новината е видяна 4360 пъти
40 скочиха за кръста в Бургас

В Бургас 40 младежи скочиха в морето, за да извадят Светия кръст. Поне през последните 20 години традиционният за Йордановден ритуал не е събирал толкова много участници.
За втора поредна година най-бърз се оказа вече 19-годишният плувец от Спортното училище в града Никола Калчев.
Отбелязването на Богоявление в Бургас и тази година започна с празнична литургия в Катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий". Хубавото време изкуши много хора да присъстват на ритуала по благославяне на бойните знамена на българското войнство, тържествения богоявленски водосвет, отслужен от Сливенския митрополит Иоаникий и литийното шествие по главните улици на града.
С венци и цветя бе отбелязана 162-та годишнина от рождението на българския националния герой Христо Ботев. Тържественият ритуал събра пред паметника на поета в Морската градина кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Константин Гребенаров, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, бургаски депутати и общински съветници, представители на общинска и областна администрация, политически и обществени организации, много граждани.






Ключови думи: Бургас, ритуал, jordanowden, йордановден,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |