В новините
 
19.01.2010 06:44   Новината е видяна 4839 пъти
МАМБО РИТМИ, ДЖАЗ И КУБА ЛИБРЕ РАЗТОПЯВАТ СНЕГА В СОФИЯ

Въпреки снега навън и минусовите температури, в четвъртък вечер в Sofia Live Club ще се леят кубински коктейли и ще звучи модерна латино музика. Зимна страст, мамбо ритъм и нюйоркска атмосфера очакват почитателите на латиното, защото столичният клуб ще бъде преобразен за една вечер в The Palladium („Палейдиъм”). В средата на миналия век това е едно от най-популярните и престижни места в Ню Йорк, където виртуозни танцьори и музиканти забавляват аристократичната публика. За вечер Sofia Live Club ще се превърне в „дом на мамбото” и ще бъде сцена на най-изявените родни латино танцьори - Памбос и Мария Агапиу от Pambos Dancing Centre, Раул Торес (Тropicana Dance School), Ина и Захари (финалисти на Световното първенство по салса), Мони и Милена от клуб Street Salseros (известни със своите шоу турнета в Холандия) и холандският хореограф Ерик Лалта заедно с трупата си „Фатнтазия”. 

Специално за концерта “Mambo Night” в Sofia Live Club пристига едно от най-уважаваните и известни имена в латиноамериканската музика - Ерман Оливера, пял и записвал с великия Тито Пуенте. На 21 януари Ерман Оливера заедно с Калин Вельов и група TUMBAITO ще поднесат на ценителите на изисканата музика двучасов концерт с най-популярните и обичани латино джаз парчета в стила на мамбото. Начален час на концерта – 22:00 часа, цена на билетите: предварителни продажби - 22 лева, 25 лева - на място.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ерман Оливера (Hermenegildo "Herman" Olivera) е роден на 30 януари 1959 г. в семейството на пуерториканци в Нюарк, Ню Джърси, Америка. Започва да пее на дванайсет годишна възраст, а на петнайсет вече изнася представления с различни местни групи. По време на един такъв концерт го забелязват Manny Oquendo, Andy Gonzalez и Pupy Cantor, които са впечатлени от гласа на младия певец и от харизматично му присъствие на сцената. Въпрос на време е Ерман да застане зад микрофона на групата на Manny Oquendo - "Conjunto Libre", с която записва пет албума и поредица от хитове като "Decidete", "No Me Echen La Culpa", "Que Humanidad " и "Tu Me Perteneces".
След  "Libre” Оливера работи с Johnny Pacheco в продължение на няколко години, а също и с Ray Barretto, "Bobby Rodriguez Y La Compania " и "The Machito Orchestra".
До момента Ерман Оливера е водещ вокалист на четиридесет и една продукции, като освен соловия запис "Chequea La Mercancia" има зад гърба си и множество други в сътрудничество с изявени артисти.
Този динамичен sonero понастоящем е водещ вокал на "Eddie Palmieri Orchestra" и има изпълнения в пет от албумите на легендарния Тито Пуенте, неколкократен носител на награди „Грами” . И днес Ерман Оливера продължава да изнася турнета по целия свят, да се появяват като вокалист в редица престижни фестивали и телевизионни предавания.






Ключови думи: латино клуб, танцьори,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |