В новините
 
19.01.2010 07:05   Новината е видяна 5859 пъти
В Бургас специалисти от 8 държави умуват върху нови социални политики
В Бургас се провежда работен семинар на тема “Управление – социално включване, участие и овластяване на ниво градове – региони”, организиран от местната Общинска администрация.
Събитието е част от проекта „Да обединим сили. Метрополисно управление и конкурентоспособност на европейските градове”, който се финансира по програма за развитие на градовете URBACT II.
В рамките на форума се обсъждат конфликтните точки при ускореното развитие на модерните градове, както и различни мерки за справяне с противопоставянето на етнически, полов, възрастов принцип, което урбанизацията предизвиква.
Убедени, че традиционните методи и политики в днешно време не дават ефективни решения, партньорите по проекта търсят нови начини за справяне с проблемите в обхвата на темата на семинара.
В днешната среща взеха участие представители на местни, регионални власти и организации, представители на градовете – партньори по проекта: Бургас, Лил – Франция, Айндховен – Холандия, Брюксел – Белгия, Флоренция – Италия, Севиля – Испания, Бърно – Чехия, Краков – Полша.
Домакините на семинара бяха представени от зам.-кметовете на община Бургас Атанаска Николова и Йорданка Ананиева, зам.-областният управител Златина Дукова, омбудсманът Таньо Атанасов, общински специалисти от ресорите „Евроинтеграция”, „Социални дейности” и „Образование”, представители на неправителствения сектор.
Партньорите по проекта са доста различни като размери и местоположение. Въпреки това са идентифицирани няколко общи и приоритетни за групата области на сътрудничество:
* Стратегическо планиране
* Управление на мобилността и транспорт
* Решаване на проблеми, свързани с околната среда, каквито са замърсяването на въздуха, депонирането на отпадъци, водоснабдяване и др.
* Развитие на Икономика на знанието (творчество, научни изследвания и образование)
* Засилване на привлекателността и конкурентоспособността
* Социално включване, участие, овластяване
* Нови механизми на управление (публично-публични и публично-частни партньорства).






Ключови думи: Бургас, Burgas, Bourgas, Община Бургас, Burgas Municipality, Bourgas Municipality,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |