В новините
 
18.01.2010 07:33   Новината е видяна 5081 пъти
Община Бургас отново премахва чергарски бивак в „Славейков”

Община Бургас започна премахването на двайсетина новоизникнали бараки, палатки и имровизирани заслони на роми, самонастанили се в околностите на комплекс „Славейков”.
Мястото е предпочитано от тях и се намира успоредно на железопътната линията, в района на бившата зеленчукова борса. Миналата година при подобна акция от същия терен бяха премахнати над 30 незаконни постройки.
При днешното събаряне паднаха 5 бараки. Обитателите на останалите имат срок да изнесат имуществото си и да напуснат мястото до утре /15 януари/, когато багерите ще се завърнат отново. Самонастанилите се роми са с адресна регистрация в други общини. Техните подслони се намират буквално на метри от железопътната линия. Там играят децата им. Там безконтролно се движат домашните им животни – коне и кучета.
Общинска администрация припомня, че преди около година двегодишно момиченце от ромски бивак, изникнал на същата поляна, беше прегазено и убито от влак. Железопътният транспорт работи и в делник, и в празник. Самонастаняване близо до релсите е опасно както за възрастните, така и за децата.
Община Бургас ще събаря изникващите на това място незаконни постройки колкото пъти трябва, за да стане ясно, че колонизирането му от скитащи роми няма да бъде допуснато.


Ключови думи: Бургас, роми,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |