В новините
 
27.01.2010 06:11   Новината е видяна 4826 пъти
На бургазлии вандализмът им излезе солено – 520 000 лв. за година
Направени бяха изчисления, според които през 2009 г. в Бургас са изразходени 520 000 лв. за възстановяване на повредено общинско имущество.
Любимо занимание на вандалите продължава да бъде чупенето на улични лампи, краденето на кабелите им, унищожаването на паркова мебел, съоръжения върху детски и спортни площадки, кошчета за отпадъци, дървета и храсти, антипаркингови колчета, празничната украса на града и т. н.
Възстановителните дейности са неизбежни, тъй като повредената инфраструктура представлява опасност за здравето на хората.
Общинска администрация неуморно призовава жителите на Бургас да бъдат съвестни и бдителни. В огромното си мнозинство те наистина са такива. Затова не е справедливо градът да дава половин милион за ремонт на чисто нови в повечето случаи придобивки, вместо да ги даде например за пълната реконструкция на една улица.
Миналата година Община Бургас положи доста усилия, за да ограничи вандалските прояви. Голяма част от тях се случват през лятото в Морската градина. Там бяха пуснати извънредни жандармерийски патрули. Общинска администрация редовно уведомяваше обществеността за стотиците посегателства върху инфраструктурата, с надеждата, че бургазлии ще се отвратят от тези наглед дребни, но скъпо струващи нарушения, че авторите им ще се уплашат или поне ще се замислят върху делата или намеренията си.
През 2010 г. Община Бургас има желание да реконструира Морската градина. Вече на никой не му звучи странно, че в проекта е заложено и изграждане на система за видеонаблюдение.
В края на миналата година бе изготвена подробна хроника на вандалските актове в Бургас.
Общинска администрация разчита и вярва, че активното съдействие на бургазлии ще й спести неудоволствието от изготвянето на подобна справка през 2010 г.






Ключови думи: бургазлии, Бургас, Морска градина,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |